Politiet forsøker å kartlegge ulykkesferden

1 week ago 9



Politiet håper telefoner og andre elektroniske kilder kan gi informasjon om hva som skjedde på sjøen da Gabriel Johan (15) og Noah (16) døde i Hidlefjorden i helgen.

tirsdag 3. september kl. 19:22

– Frem til nå har vi ingen opplysninger om at noen andre har vært utpå sjøen parallelt med dem, men de har vært sammen med en del mennesker i Tau-området tidligere på kvelden, sier politiadvokat Øyvind Bore til VG.

Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) døde i Hidlefjorden

Politiet har snakket med flere av disse ungdommene. Hvor de to guttene skulle, er foreløpig usikkert, ifølge Bore.

En båtfører, som selv ringte politiet med informasjon om at han trodde han hadde kjørt på noe natt til søndag, er siktet for uaktsomt drap i saken. Han nekter straffskyld.

Da han søndag leste om funn av en vannscooter med skader i sosiale medier, meldte han ifra på nytt.

Ikke lenge etter at funnet av vannscooteren blir kjent, starter politiet, HRS og Redningsselskapet søk i sjøen.

 Tipser / VG-tipserRundt klokken 13 søndag 1. september ble det varslet om funn av denne vannscooteren. Foto: Tipser / VG-tipser

Håper telefoner kan gi svar

Nå driver politiet med et puslespillarbeid for å finne ut hvordan guttene har beveget seg på sjøen. Håpet er at telefoner og andre elektroniske kilder kan gi svar.

– Det er blant annet posisjoner og eventuell kommunikasjon og trafikkdata som er interessant for oss. Det er ganske mye man kan finne i elektroniske kilder som kan gi et bilde av hva som har skjedd, og som utgjør små puslespillbrikker av et hendelsesforløp.

Politiet har bare funnet telefonen til én av de omkomne. I tillegg har de beslaglagt telefonen til den siktede båtføreren.

– Noe av dette har vært i vannet og må tørke før vi kan begynne å bearbeide informasjonen herfra, sier han.

I kartet under har vi markert hvor påkjørselen skal ha skjedd, hvor de omkomne ble funnet og hvor vannscooteren ble funnet. Posisjonene er basert på omtrentlige beskrivelser av hendelsesforløpet:

Tidslinje

Dette vet vi om ulykken

Lørdag kveld 31. august: Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) har vært sammen med flere ungdommer ute i Tau-området, ifølge politiet. På et tidspunkt lørdag kveld/natt til søndag, drar de derfra på vannscooter.

Natt til søndag 2. september, like før klokken 01: En båtfører melder ifra til politiet og Hovedredningssentralen om at han sannsynligvis har kjørt på noe sjøen nordvest for Tau, men vet ikke hva han har truffet. HRS vurderer meldingen til ikke å omfatte andre mennesker, og det blir ikke iverksatt søk- og redningstiltak.

Søndag 2. september, like før klokken 13: Vrakrester av en vannscooter er funnet ved Rossøy, en liten øy mellom Fogn og Strandalandet. Politiet får meldingen via Hovedredningssentralen. Sammen med Redningsselskapet starter de søk i sjøen.

Søndag 2. september, like før klokken 14.30: To unge menn blir funnet omkommet i sjøen, på nordøstsiden av Austre Åmøy.

– Når mener dere guttene har vært utfor ulykken?

– Vi har jo en båtfører som melder at han har kjørt på noe oppunder klokken 01, så er det jo et spørsmål om det er de omkomne han har påtruffet. At de har blitt påkjørt er en av de sentrale hypotesene, men vi må ha en åpen tilnærming, sier Bore.

Read Entire Article