Politibiler punkterte etter biljakt – mistenker sabotasje

1 month ago 20



Arendal:

Føreren stakk av fra kontroll, da politiet mistenkte promillekjøring. 15 minutter senere endte ferden på ei spikermatte.

Publisert 11.08.2024 11:02 Sist oppdatert 27 minutter siden

Natt til søndag var politiet i Agder på jakt etter en bil som ikke ville stanse for kontroll. 

– Bilen skulle stanses i forhold til mistanke for påvirket kjøring. Vi kaller det forfølging, ikke biljakt, sier operasjonsleder Linn Andresen i Agder politidistrikt til TV 2.

Jakten på bilen pågikk i et kvarter, før politiet fikk stanset føreren. De brukte en såkalt spikermatte – noe politiet kaller «stoppstikk» – for å stanse ham.

Mannen, som er i 30-årene, er pågrepet og fremstilt for blodprøve.

– Etter det viser det seg at politibilene og en reporter hadde kjørt over noen fotangler. Noen kaller dette «spanske ryttere», men det er ikke det, sier Andresen.

Fotangler er metallkroker som er satt sammen, slik at de blir en spiss pigg. Dette har skjedd nært i både tid og sted til biljakten.

– Det ikke noe som konkret kan knyttes til han som kjørte bilen. Vi setter det i sammenheng med det, men hvem som har lagt det ut og hvorfor, er ikke opp til meg å spekulere i, sier operasjonsleder Andresen.

Operasjonsleder Jarl Bernhard Nilsen sa tidlig søndag morgen at deres informasjon tilsier at føreren av bilen som ble forfulgt, ikke la ut piggene.

Han sa også at han aldri har opplevd noe lignende i seks års arbeid ved operasjonssentralen, men nevner at lignende fotangler ble brukt under Nokas-ranet i Stavanger i 2004.

Read Entire Article