Over 100 offshore­arbei­dere kan bli tatt ut i streik

2 weeks ago 24



IE & FLT varslet onsdag ettermiddag Riksmekleren om sitt første streikeuttak, og over hundre offshorearbeidere som kan bli tatt ut i streik fra neste uke.

Mer enn hundre arbeidere i oljebransjen kan bli tatt ut i streik neste uke. Foto: Marit Hommedal / NTB

Uttaket består av 113 oljeserviceansatte, som kan bli tatt ut i streik natt til tirsdag 11. mai hvis meklingen ikke fører fram.

– I første omgang tar vi ut et begrenset antall medlemmer i en eventuell streik, men vi vil raskt kunne trappe opp. Streikeuttaket vil i utgangspunktet ikke ramme produksjonen på norsk sokkel, sier nestleder i IE & FLT, Lill-Heidi Bakkerud.

– Vi aksepterer ikke at arbeidsgivere har så lav bemanning eller organiserer arbeidet på en måte som skader folks helse. Ansatte i oljeservicebransjen skal heller ikke sakke akterut lønnsmessig i forhold til sine kollegaer i operatørbedriftene, sier Bakkerud. Dersom det ikke blir enighet, starter streiken natt til 11. juni.

– Vi aksepterer ikke at arbeidsgivere har så lav bemanning eller organiserer arbeidet på en måte som skader folks helse. Ansatte i oljeservicebransjen skal heller ikke sakke akterut lønnsmessig i forhold til sine kollegaer i operatørbedriftene, sier Bakkerud.

IE & FLT er det fjerde største forbundet i LO og Norges største forbund for ansatte med tilknytning til olje-, gass- og landindustri, med rundt 80.000 medlemmer.

Read Entire Article