Opposisjonen enige om flere prosjekter i nasjonal transportplan

3 weeks ago 23



De inviterer til pressekonferanse i dag klokken 17.

onsdag 5. juni kl. 15:27

Partiene Høyre, Frp, Venstre, KrF, Rødt og SV skal orientere om enigheten knyttet til flere prosjekter i forbindelse med transportplanen (NTP), skriver Høye i en pressemelding.

SV brøt i forrige uke ut av forhandlingene med regjeringen om transportplanen. De har altså i stedet forhandlet med Høyre, Frp, Venstre, KrF og Rødt.

– Dessverre har SV nå måttet bryte forhandlingene om Nasjonal transportplan. Regjeringen har ikke villet møte oss på å skape en mer miljøvennlig transportsektor, det synes jeg er utrolig synd, sa transportpolitisk talsperson Mona Fagerås i SV fredag forrige uke.

I praksis betyr det at regjeringen ikke får gjennom sin helhetlige transportplan for årene 2025–2036, som de la fram forslag til i mars. Stortinget vil derfor måtte stemme over hvert enkelt prosjekt.

Bakgrunn

Nasjonal transportplan

Hva er det?
  • Nasjonal transportplan er regjeringens plan for hva de vil bygge av vei, jernbane, havner og flyplasser de neste årene.
  • Nasjonal transportplan er ikke et forpliktende dokument. Det er opp til Stortinget å bestemme hvilke prosjekter som får penger.
  • Planen kommer vanligvis hvert fjerde år, men denne gangen er det bare tre år siden sist.
Publisert: 05.06.24 kl. 15:01Oppdatert: 05.06.24 kl. 15:27

Relaterte emner

Read Entire Article