Olivier omkom i bilulykke på motorvei i Polen: - Det berører oss alle

1 month ago 32



Olivier Sander Wojas døde 1. august, etter å ha blitt alvorlig skadet i en trafikkulykke i Polen. Han ble gravlagt i familiens hjemland tirsdag.

Førstkommende tirsdag ville han fylt 14 år.

Noen timer etter begravelsen i Polen åpnet St. Gudmund katolske menighet på Øvre Romerike dørene for en minnegudstjeneste.

– Vi bærer sorgen sammen i denne vanskelige tiden, heter det i innbydelsen.

Mandag skulle Olivier begynt i klasse 9 A på Allergot ungdomsskole. Rektor Bernt Helge Stokkevåg sier at ulykken har gjort sterkt inntrykk:

– Det er vanskelig å sette seg inn i familiens tragiske situasjon. Å miste barnet sitt, den bunnløse sorgen. Det er så ufattelig trist.

Olivier og farmoren fotografert i Polen 3. juli. Begge døde i ulykken. Foto: Privat

13-åringen og storesøsteren på 21 var på besøk hos besteforeldrene i Polen. Ulykken skjedde 18. juli, da alle fire var på vei til et bryllup i nær familie.

Det skal ha oppstått kø på motorveien mellom Katowice og Gliwice. Bilen deres kjørte i lav hastighet, da de ble påkjørt bakfra med voldsom kraft.

Barnas farmor døde etter to døgn på sykehus. Olivier ble alvorlig skadet og døde 1. august, etter to uker i koma.

13-åringens søster og farfar kom fra ulykken uten fysiske mén.

Jessheim var den store katolske kirken fullsatt tirsdag kveld. Over 300 deltok i minnegudstjenesten for Olivier, som presten Robert Kanoza forrettet.

Et bord med bilde av Olivier, lys og blomster sto fremst i kirkeskipet. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Menigheten som teller over 6000 troende, slår ring om familien som er rammet.

– Det berører oss alle, sier sogneprest Peter Van Nguyen til VG.

Oliviers familie har bodd på Jessheim i mer enn 20 år og er aktive kirkegjengere.

– For oss er det viktig at de forstår at de ikke står alene i sorgen, at vi støtter dem fullstendig, sier Joanne Piekarz og Barbara Ewelina Pudzik.

Kamerater av Olivier fra idrettslaget Ullensaker/Kisa og medelever fra Allergot ungdomsskole deltok også i gudstjenesten tirsdag kveld.

Oliviers foreldre Anna og Daniel ved sønnens grav.

På trappen til skolegården på Allergot på Jessheim står blomster og lys ved bildet av 13-åringen. Rektor har snakket med guttens mor:

– Hun er opptatt av at vi tar vare på elevene. Vi prøver så godt vi kan. Ved skolestart mandag vil vi ha markeringer trinnvis, med stillhet og minneord.

Bernt Helge Stokkevåg sier at sorgarbeidet blir konsentrert om klassen som har mistet en medelev og andre ungdommer som sto ham nær.

– Kontaktlærer, helsesykepleier og miljøterapeut vil være tettest på elevene. Vi reagerer forskjellig. Noen tar det ekstra tungt, andre går raskere videre.

Bilde av Bernt Helge Stokkevåg Bernt Helge Stokkevåg

Rektor ved Allergot Ungdomskole, Jessheim.

Rektoren på Allergot sier at Olivier var en godt likt elev.

– Han var en aktiv ungdom med positive interesser, en glad gutt. Ulykken minner oss om at livet er skjørt. Det kan fort gå galt.

Minnestedet på Allergot ungdomsskole. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Ullensaker/Kisa idrettslag omtaler dødsfallet på sin hjemmeside:

– Vår kjære medspiller og lagkamerat Olivier Wojas forlot oss på tragisk vis 1. august. Det finnes ingen ord som kan beskrive denne hjerteskjærende og ufattelige tragedien.

Laget uttrykker sin dypeste medfølelse med familie, venner og andre berørte.

– Olivier var en ung og lovende fotballspiller, men først og fremst var han en fin ungdom og en god kompis for sine lagkamerater på Ull/Kisa G/U14.

Read Entire Article