OL-håpet brast for Wæren­skjold: Gikk i bakken og brakk forgaf­felen

1 month ago 19

Tobias Foss og Søren Wærenskjold klarte ikke å blande seg inn i medaljekampen da Remco Evenepoel skrev sykkelhistorie i fellesstarten i OL.

Remco Evenepoel tok et historisk OL-gull i Paris. Foto: Tim de Waele / Pool via AP / NTB.

Evenepoel er første mannlige rytter til å vinne både tempo og fellesstart i samme OL. Forrige uke ble belgieren tempomester foran Filippo Ganna og landsmann Wout Van Aert.

Lørdag vant han foran hjemmefavorittene Valentin Madouas og Christophe Laporte.

Landeveisrittet startet og ble avsluttet i Paris og gikk over hele 272,1 kilometer.

I starten av rittet fikk en gruppe på fem ukjente ryttere gå i brudd og fikk en luke på over 13 minutter ned til hovedfeltet. Utbryterne fikk senere besøk av ytterligere tre ryttere, med blant andre italienske Elia Viviani.

Sluttet seg til utbrytere

Hovedfeltet satte da opp farten og kneppet inn avstanden ned til i overkant av to minutter for å få bedre kontroll.

Utbrytergruppen besto til slutt av bare Viviani og Ben Healy, før de også fikk besøk av Aleksej Lutsenko. Viviani og Lutsenko falt etter hvert av bruddet, før Healy ble kjørt inn av en gruppe på fire ryttere, blant dem Evenepoel.

Belgieren satte opp farten betraktelig og ristet til slutt av seg alle utenom Madouas i teten. Med 15 kilometer igjen til mål satte Evenepoel inn et ekstra gir og syklet ifra. Det ble riktignok dramatisk på slutten da han punkterte med 3,5 kilometer til mål, men han klarte likevel å sikre mesterskapets andre gull.

Wærenskjold veltet

Mot slutten av rittet gikk Wærenskjold i bakken og brakk forgaffelen på sykkelen. Dermed var han sjanseløs til å kjempe om en medalje. Foss klarte heller ikke å sette sitt preg på rittet.

Richard Carapaz fra Ecuador var regjerende olympisk mester, men stilte ikke til start i Paris.

Under temporittet i OL veltet Wærenskjold i første sving og måtte kaste inn håndkleet, mens Foss syklet inn til 13.-plass.

Søren Wærenskjold i aksjon i Paris lørdag. Her sammen med tyske Nils Pollitt og Ben O’Connor fra Australia foran Notre Dame-katedralen. Foto: NTB Scanpix