OL-drama: Tapte med 0,1 poeng i sluttsekundene

1 month ago 28



– Det var veldig, veldig rart. Det er mye bra underveis, vi gjorde så godt vi kunne i hvert fall, sier Jeanette Hegg Duestad til NRK etter konkurransen.

Da hadde nettopp de norske skytterne i blandet lagkonkurranse misset avansement i OL-skytingen med minst mulig margin.

Duestad åpnet usikkert, men kom bedre utover på sine 30 skudd. Sammen med Jon-Hermann Hegg klatret det norske laget jevnt og trutt gjennom konkurransen.

Da de to hadde fullført sine 60 skudd, lå laget på det som så ut til å være en solid fjerdeplass. Det ville gitt plass i en bronsefinale, som avgjøres senere i dag.

Men så skjedde det noe på en av de andre banene.

Sterk tysk avslutning

Tyske Maximilian Ulbrich hadde hatt en ustabil start på konkurransen, og levert dårligere enn sin lagkamerat Anna Janssen.

Men mot slutten leverte begge de to tyskerne sine beste serier for dagen. Ulbrich skjøt 10,9 og 10,8 poeng på sine to siste skudd. Også Janssen avsluttet godt, og noen få sekunder før tidsfristen for skuddene gikk ut, snek Tyskland seg foran Norge.

Marginen ble til slutt 0,1 poeng.

– Tyskeren avslutter helt fantastisk og svinger seg foran. Det er sånn det er, sier sportssjef Tor Idar Aune, til NRK.

At marginene skulle bli så små, tar imidlertid Duestad med fatning.

– Det er vel ikke første gang det, dette har vi kjent på før. Vi vet hvor små marginene er. I dag var det deres tur. Vi kunne sikkert fått ut litt mer på en enda bedre dag, men vi gjør vårt beste,sier hun.

Publisert 27.07.2024, kl. 09.47 Oppdatert 27.07.2024, kl. 09.58

Read Entire Article