Nytt skoleår – barna er det viktigste vi har

1 month ago 23



Glem Arendalsuka, glem Kunstsilo, glem høye smørbrød, glem wining and dining – for i dag er dagen.

Svein-Harald Mosvold Knutsen skriver at «for oss i PP er dette en av årets beste, viktigste og mest fantastiske dager – det er nytt skoleår!» Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

For oss i PP er dette en av årets beste, viktigste og mest fantastiske dager – det er nytt skoleår! Mange, både barn, foreldre, besteforeldre, ansatte gleder seg, en del gruer seg, de fleste tenker på hva som skal og kan skje. En helt ny epoke i livet, for alle. For mange er det første dagen, for enda flere er dette en ny dag. Ny kunnskap skal tilegnes, nye venner skal møtes, nye lærere skal man bli kjent med, nye valg må tas – veldig mye er nytt, og fremmed. Mye mer kan sies.

For oss i Kristiansand PP så er barna det aller viktigste vi har. Oppvekst er en av kommunens åpenbare kjerneoppgaver. Selvsagt må det satses. Selvsagt må det prioriteres. Og mye må gjøres.

Barna skal bli sett og bli hørt. Problemet er at vi strever. Vi strever med ekstreme mobbetall. Vi strever med til dels elendige fasiliteter. Vi strever med utenforskap. Vi strever med farlige skoleveier. Vi strever med kriminalitet. Vi strever med å ikke se den enkelte. Mye mer kan sies, ikke minst må mye mer gjøres.

Det handler om prioritering. Vi som politikere og som kommune må prioritere. Vi må faktisk erkjenne at vi er svake og at mye må gjøres. Andre oppgaver, unødvendighet, gigantonomi må bort. Fokus må være der innbyggerne forventer, og ikke minst fortjener. Kommunen er til for innbyggerne, ikke omvendt. Kjerneoppgaver som oppvekst, helse og mestring må på førsteplass.

Vi blir oppriktig lei når vi leser Fvn nå i dag. Igjen må foreldre skrike, igjen er det masse som ikke er på plass. Denne gangen er det skolveien som fortsatt er livsfarlig. Det er ikke slik vi skal ha det. Og det skyldes feil og manglende prioritering fra oss som styrer og bestemmer. Samtidig blir vi veldig glad. Foreldrene roper varsku. Hvorfor? Fordi de er lei, fordi de nekter å gi opp, nettopp fordi at ingenting er viktigere enn barna våre.

PP ønsker alle et riktig godt skoleår. Vi skal være der for de som virkelig trenger det. Vi skal våge, vi skal si fra, ikke minst skal vi evne å prioritere.

Read Entire Article