Nytt brev: Durek Verrett var «svært interessert» i gin-prosessen

1 month ago 25



Helsemyndighetene fortsetter undersøkelsen av den mye omtalte bryllupsginen. Talspersonen for paret svarer Helsedirektoratet i et nytt brev, men nevner ikke bruken av prinsessetittelen.

Durek Verrett var med i prosessen om å lage en gin til bryllupet hans med prinsesse Märtha Louise, skriver talspersonen deres. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Publisert: 06.08.2024 17:01

Kortversjonen

Gin-flasken til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble omstridt da det kom frem at navnene deres og et monogram skulle benyttes på flasken. Helsedirektoratet opprettet derfor en tilsynssak for å finne ut om det var ulovlig markedsføring.

Aftenposten har tidligere omtalt gin-produsentens forklaring til direktoratet. I sakens siste brev er Durek Verretts rolle i arbeidet tydeligere beskrevet:

«Durek Verrett var på den tiden i USA, men var svært interessert i og delaktig i prosessen.»

Det skriver parets talsperson Carina Schlee Carlsen til Helsedirektoratet. Hun skriver at hun svarer på vegne av Märtha og Durek. Forklaringene er en del av å gi direktoratet et saksgrunnlag.

Ifølge Carlsen hadde Durek synspunkter på design av flasken og utseendet på etiketten. Han var også «svært interessert» i å finne ut av hvilke urter og krydder om skulle brukes.

Flasken ble trukket for salg da Vinmonopolet oppdaget etiketten. De mente at monogrammet var i strid med alkohollovens reklameforbud. Ifølge produsenten ble det ikke sendt inn riktig etikett til Vinmonopolet.

Flasken er spesiallaget for det kommende bryllupet til Märtha og Durek.

Vinmonopolet stoppet salget av gin som er produsert til bryllupet til Märtha Louise og Durek Verrett. Den ble senere lagt ut for salg igjen med en ny etikett. Foto: Terje Bendiksby, NTB

«Monogrammet ble plassert på siden av etiketten, og det har aldri vært tanke om å bruke dette i andre kommersielle sammenhenger. At et brudepar lager sin egen etikett er svært vanlig i vår tid», skriver Carlsen i brevet.

Ifølge henne hadde de heller ikke planer om å tjene penger på salget.

«Tanken og ideen var hele tiden at det ville være hyggelig å lage en gin til bryllupet som viser til våre norske særegne natur og tradisjoner.»

Hun skriver videre at produsenten, Oslo Håndverksdestilleri, hadde ansvar for å melde produktet inn for salg hos Vinmonopolet. Hun forklarer også at det ikke er noen kontrakt bak samarbeidet:

«Grunnen til at vi valgte å ikke lage en kontrakt var at vi ikke skulle ha økonomisk kompensasjon for dette, og at det da etter vårt syn ikke var grunn til en skriftlig kontrakt.»

I brevet kommenterer ikke paret bruken av prinsessetittelen i omtalen av produktet på den opprinnelige ginflasken. Manageren til prinsessen sa i juni til VG at dette var en glipp.

Read Entire Article