Nye detaljer: Gutt (4) blant de døde

1 month ago 23



Flystyrten i Brasil:

Det jobbes på spreng med å identifisere alle de 62 personene, som døde etter at et passasjerfly stupte mot bakken og krasjet i Sao Paulo.

 GLOBO TV / NTB.
FLYRESTER: Flere bilder av restene til flyvraket viser de store ødeleggelsene på åstedet. Foto: GLOBO TV / NTB.

Publisert 11.08.2024 13:47

Et passasjerfly av typen ATR-72 styrtet fredag i São Paulo, Brasil, og myndighetene jobber nå på spreng med å identifisere de avdøde. 

Totalt 62 personer døde i flystyrten, og en av de avdøde var en fire år gammel gutt fra Venezuela, melder Sky News søndag. 

Gutten reiste sammen med sin mor, bestemor og en hund. 

 NELSON ALMEIDA
ALLE DØDE: Det var ingen overlevende etter den grusomme flystyrten i Brasil. Foto: NELSON ALMEIDA

Familie avgir DNA-prøver

Flyselskapet Voepass Linhas Aéreas, som eier flyet, opplyste først at det var 62 personer om bord, men nedjusterte tallet til 61 personer kort tid etter hendelsen. 

Lørdag bekreftet imidlertid flyselskapet at en annen ukjent person også var om bord, og justerte opp dødstallet til 62 personer igjen, ifølge den britiske kanalen. 

Både piloten og styrmannen har blitt identifisert, bekrefter ordføreren i Vinhedo, Dario Pacheco, i en uttalelse. Myndighetene har også bekreftet av det var 34 menn og 28 kvinner om bord. 

Fire personer med doble statsborgerskap, tre personer fra Venezuela og en portugisisk kvinne, er blant de som nå er identifisert. 

For å kunne identifisere de avdøde, har de brasilianske myndighetene samlet sammen ulike typer av informasjon og brukt setekart, fysiske egenskaper og personlige eiendeler, som for eksempel mobiltelefoner. 

– Når alle disse bevisene er samlet, vil vi fjerne ofrene fra vraket og plassere dem i kjøretøyet for å bli fraktet til São Paulo, sier en talsperson for det lokale brannvesenet, Maycon Cristo.

Pårørende av de avdøde har også reist til São Paulo for å avgi DNA-prøver. 

Den svarte boksen blir analysert

Etterforskningsleder for landets Havarikommisjon, Marcelo Moreno, bekrefter at flyets svarte boks, som inneholder lydopptak og flydata, er funnet og sier informasjonen nå gjennomgås. 

Bakgrunnen for ulykken er så langt ikke kjent, men føderalt politi har åpnet en etterforskning av hendelsen. 

 Skjermdump sosiale medier.
VISER BRANNEN: Flere videoer av flystyrten og åstedet spredte seg rask på sosiale medier. Foto: Skjermdump sosiale medier.

Det skal ikke ha blitt sendt ut nødsignaler i forkant av hendelsen. 

Brasils president Luiz Inácio Lula da Silva erklærte tre dagers landesorg etter den tragiske ulykken. 

– Det virker som alle er døde, sa han under en pressekonferanse fredag. 

Flyet styrtet i et bebodd område, men ingen andre personer på bakken skal ha blitt skadet. 

Den fransk-italienske flyprodusenten ATR, som har bygget flyet, sa i en uttalelse fredag kveld at var er orientert om hendelsen.

– Våre tanker går til alle de som er berørt av denne hendelsen. ATR er i gang med og bistår de berørte og etterforskningen, skriver de i en uttalelse.

 HANDOUT / NTB.
BLACK BOX: Den sorte boksen om bord på flyet er funnet, og sendt til analyse. Foto: HANDOUT / NTB.
Read Entire Article