Ny skuffelse for Henny Reistad: Spiller ikke søndag

1 month ago 25



Norges stjernespiller mangler også mot Danmark.

 Henny Reistad. Foto: Helene Mariussen / VG
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 27.07.2024 22:48

Ifølge OL-arrangørens hjemmeside spiller Norge videre med samme lag i OL-kamp nummer to. Reistad kan dermed tidligst komme på banen mot Sør-Korea tirsdag formiddag.

Hun skulle vært meldt inn før kl. 22.00 lørdag kveld, men Norge fortsetter med Thale Rushfeldt Deila som erstatter for Reistad. Det har ikke lykkes VG å få bekreftet dette hos det norske laget.

– Det er ikke aktuelt å kommentere troppsliste fra kveld til kveld/liste til liste. For kommentarer om tropp/endringer, henviser vi til mediemøtene og mikssone, skriver mediesjef Halvor Lea i en sms til VG.

Henny Reistad ble ankelskadet for tre uker siden. Hun spilte hverken OL-åpningen mot Sverige eller oppkjøringskampene mot Danmark.

– Det er veldig kjedelig. Det går fremover med meg, og det gjør at det er lettere å kunne se på, men det er forferdelig å ikke kunne være med å spille en åpningskamp i OL, sa Reistad til NRK midtveis i OL-åpningen torsdag.

Nå har hun blitt testet to nye dager på trening. Landslagslege Per Olav Kvalvåg sa fredag til VG at Reistad stadig er fremgang. Men landslagssjef Thorir Hergeirsson mente at det var bare 50 prosents sjanse for spill søndag.

Henny Reistad ble sist vinter kåret til verdens beste håndballspiller av det internasjonale forbundet IHF. Mange mener at Norge er avhengig av hennes spisskompetanse for å vinne OL-gull.

Esbjerg-spilleren sendte sist sesong Norge til VM-finalen etter 15 scoringer mot nettopp Danmark i semifinalen. Det er rekord for det norske kvinnelandslaget.

Read Entire Article