Ny OL-nedtur for trønderen

1 month ago 33

Solveig Løvseth og det norske triatlon-laget var aldri ordentlig med i medaljekampen.

Det ble ikke jubelscener for trønderhåpet Solveig Løvseth verken i den individuelle OL-konkurransen eller på stafetten. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
  • Johannes Strand

Johannes Strand

Publisert: 05.08.2024 09:28

Før start uttalte den norske triatlon-leiren at de gikk for medalje på stafetten – og ankerkvinne Solveig Løvseth fra Trondheim var ikke i tvil om hva som var drømmeutgangspunktet.

– Det hadde vært fint om vi vekslet i tet da, sa Løvseth til NRK før start.

Men slik ble det ikke. Løvseth ble sendt ut som nummer sju – og Norge var aldri ordentlig med i medaljekampen.

Til slutt endte det med en noe skuffende 11. plass for det norske OL-laget – 2.01 bak gullvinner Tyskland.

Heller ikke denne gangen var det klart om det i det hele tatt ville bli triatlon-konkurranse i Paris eller ikke. Grunnen den uforutsigbare vannkvaliteten i elva Seinen, var det usikkerhet helt frem til søndag kveld.

– Litt stressa

Først klokka ti kvelden i forveien kom den endelige beskjeden om at det ville bli OL-konkurranse.

– De blir jo litt stressa, sa sportssjef Arild Tveiten til NRK – og la til at de hadde brukt unødvendig mye energi på all usikkerheten under OL.

Viktor Thorn i aksjon på førsteetappen for Norge. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Til tross for at startmann Vetle Thorn tapte et par sekunder i skiftesonen etter svømmedelen, hang nordmannen bra med i teten på syklingen.

Ut på løpinga var Thorn fortsatt med i front.

– Det er viktig at han klarer å være med der nå, sa NRK-ekspert Jørgen Gundersen.

Måtte slippe

Så ble det tøft for nordmannen. Det ble satt ordentlig fart før den siste runden – og luka opp til en trio med Storbritannia, Sveits og Tyskland økte stadig.

– En veldig god etappe av Vetle, konkluderte Gundersen med i det Thorn vekslet som nummer fem – 12 sekunder bak Storbritannia.

Viktor Thorn sender Lotte Miller ut på andreetappen. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Lotte Miller tapte fra start av på svømminga. 12 sekunder ble til 27 i det hun kom opp av Seinen.

NRKs Gundersen var kritisk til flere av de taktiske valgene hun gjorde i Seinen.

Ut på syklinga gikk det imidlertid bedre for Miller. Hun hentet inn flere av konkurrentene og sammen tok de innpå Storbritannia som ledet an.

Etter syklinga lå Miller og Norge 14 sekunder bak teten.

Avstanden økte

Hun tapte elleve sekunder på den avsluttende løpinga, og sendte Kristian Blummenfelt 25 sekunder bak teten ut på den tredje og nest siste etappen.

Kristian Blummenfelt stuper ned i Seinen ut på den tredje etappen. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Den tidligere OL-mesteren tapte 12 sekunder til teten på svømmedelen – og fikk heller ikke opp ordentlig opp farten ut på syklinga.

– Jeg skulle helst sett at han tok inn fem-seks sekunder på førsterunden, sa Gundersen.

På den siste runden tok han imidlertid inn noen sekunder – og ut på løpinga var han 34 sekunder bak ledende Storbritannia.

Tapte mer

Da han sendte Løvseth ut på ankeretappen, var avstanden opptil teten 39 sekunder. Opp til bronseplass var det 19.

– Det er fortsatt en mulighet her, sa Gundersen.

Som Miller og Blummenfelt, tapte også Løvseth på svømmedelen. Hun passerte hele 1.33 etter Storbritannia.

Også på syklinga tapte Løvseth til teten. Før hun ankom skiftesonen, lå trønderen 1.41 bak.

Til slutt var det Tyskland som kunne juble for OL-gull. Storbritannia tok sølv og USA bronse.

Adresseavisen kommer tilbake med mer fra Paris-OL.