Ny motstander for Brækhus i WBC-tittelkampen

1 month ago 24



Cecilia Brækhus (42) møter amerikanske Maricela Cornejo (37) i Las Vegas søndag.

Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters / NTB

Publisert: 05.08.2024 17:41

Egentlig skulle den norske boksedronningen møte Ema Kozin (25) fra Slovenia, men nå blir det ikke slik, opplyser Brækhus selv til VG.

– Teamet til Kozin klarte å rote det til og fikk ikke visum i tide, så da tok Maricela plassen hennes i kampen om WBC-beltet, skriver hun i en SMS.

Det er altså interimstittelen i World Boxing Council (WBC) i lett mellomvektlett mellomvektLett mellomvekt - eller "super weltervekt - er vektklassen 66,7–70 kg. som står på spill. Kampen går i Las Vegas natt til søndag.

– Vi har aldri sparret sammen, men kjenner hverandre ettersom hun bor i Los Angeles og jeg har brukt mye tid her, sier Brækhus om Cornejo.

Maricela Cornejo blir Brækhus’ neste motstander. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB

Cornejo har gått flere VM-kamper i ulike vektklasser. Hun står med 19 seirer (syv på knockout) og seks tap. Til sammenligning står Brækhus med 37 seirer, to tap og med én uavgjort.

Brækhus ble den første kvinnelige bokseren i verden til å inneha alle de fem beltene (WBA, WBC, WBO, WPBF og IBF). Hun mistet imidlertid disse da hun tapte for Jessica McCaskill tilbake i august 2020.

Siden den gang har hun vunnet mot Marisa Joana Portillo, før hun ble dømt til uavgjort mot Terri Harper. Nå skal Brækhus igjen i ringen ti måneder senere.

Read Entire Article