Nusa klar for storklubb: – Føles riktig

1 month ago 26



Antonio Nusa er klar for RB Leipzig – og skal spille tysk Bundesliga og Champions League.

Antonio Nusa kunne tirsdag ettermiddag glede seg over at kontrakten med tyske RB Leipzig var i boks. Foto: Christian Lokøy / VG

Publisert: 13.08.2024 15:21

19-åringen gjennomførte den medisinske testen tirsdag formiddag. Han får draktnummer syv etter Dani OlmoDani OlmoEM-vinner med Spania som ble klar for Barcelona tidligere denne måneden etter fire år i Leipzig.. Nusa har signert en femårskontrakt. Totalpakke på overgangen er på litt over 30 millioner euro30 millioner euroRundt 350 millioner norske kroner..

– Følelsen er god. Det føles riktig, sier Nusa til VG like etter at kontrakten er signert.

– Vi var i tidlig dialog med RB Leipzig i vår, og hele det prosjektet er riktig for meg, med tanke på å ta det neste steget, og samtidig spille på en fantastisk stadion, liga og med fantastiske spillere.

NB: VG har fulgt Antonio Nusa gjennom sommerens klubbvalg. Bli med på innsiden av overgangen til RB Leipzig i VGTV-serien «Innsiden: Antonio Nusa» som publiseres torsdag 15.august. Se trailer her:

RB Leipzig ble nummer fire i Bundesliga forrige sesong og er allerede kvalifisert til Champions League til høsten.

Nusa hadde med seg hele familien til Leipzig, øst i Tyskland. De ankom mandag kveld.

– Nå er jeg ekstremt glad. Veldig overveldet og mangler ord, egentlig. Det har vært en berg og dalbane av følelser. Nå skal jeg slappe av litt, sier mamma Kristin Hedelund Nordby.

– Hvordan blir feiringen etterpå?

– Vet ikke, men den blir stor. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre, men feire skal vi.

Nusa slo gjennom i Stabæk før han gikk til belgiske Club Brugge i 2021. I vinter var 19-åringen nære å signere for Premier League-klubben Brentford, men overgangen brøt sammen etter at han ikke klarte den medisinske testen.

Nusa sier til VG at han er glad for at testen gikk bra i dag.

– Jeg var nervøs, men vi var selvsikre på at alt var i orden, sier Nusa.

Også moren er lettet.

– Hvordan godt var det å se Antonio komme ut døren der og vite at alt var OK?

– Den beste følelsen. Helt utrolig. I forhold til forrige gang han kom ut en sånn dør var han helt blek i ansiktet, så var dette helt nydelig.

– Hva betyr dette for dere som familie?

– Det betyr jo alt at Antonio er fornøyd og at han gjør fremskrittene han ønsker å gjøre og går videre dit han ønsker å gå. Det betyr alt for oss.

Read Entire Article