NRK legger ned distriktssendingen på kvelden – Senterpartiet kritisk

1 month ago 22



NRK gjør endringer i distriktssendingene og skal legge ned sendingen klokka 22.55. Blant de ansatte er reaksjonene delte.

NRK skal gjøre endringer i distriktssendingene. Blant annet skal sendingen klokka 22.55 på sikt legges ned. Foto: Lise Åserud / NTB

Det er ikke bestemt når 22.55-sendingen avvikles, sier HR-sjef i NRK, Hallstein Vemøy, til Medier24.

Distriktskontoret i Tromsø skal imidlertid teste den nye arbeidsmetoden allerede nå. I august og september slås 22.55-sendingen deres sammen NRK Nordlands, og sendes derfra. Erfaringene fra Tromsø skal deles med de andre distriktskontorene.

– De som avvikler en sending, er veldig låst til den plassen sånn rent fysisk. Så en del av arbeidet nå er å se på om vi for eksempel kan forskyve arbeidstider og bruke kveldsressursene litt annerledes, sier han.

Internt i NRK har reaksjonene vært delte.

– Tilbakemeldingene fra tillitsvalgte og ansatte er delte. De ser at de kan få noen muligheter, men det er også uro rundt å gi fra seg noe man ikke får tilbake, ser Vemøy.

Senterpartiets nestleder og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim reagerer kraftig på nyheten.

– Dette er fullstendig feil vei å gå! NRK må ta sitt samfunnsoppdrag på alvor og heller legge enda mer ressurser i distriktssendingene og distriktskontorene sine, sier til NTB.

Read Entire Article