Norsk sjokkseier mot Frankrike: – Det er uvirkelig

1 month ago 24



En av de virkelig store triumfene i norsk håndballhistorie, dette her, kommenterte Max' Asbjørn Myhre.

Sander Sagosen og Norge var i storform og sjokkerte vertsnasjon Frankrike da de til slutt vant komfortabelt i Paris.

– Det er uvirkelig. Det er slik at du ikke tror det selv etter å ha sett det, skrev TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli på Twitter/X underveis i kampen.

Norge kom til oppgjøret etter en komfortabel seier over Argentina i første kamp, men det var ventet at vertsnasjon Frankrike ville bli en langt tøffere motstander.

Frankrike er for øvrig regjerende EM- og OL-mester, men ble tidvis rundspilt av Danmark i åpningskampen.

Vertene startet ikke imponerende mot Norge heller, og nordmennene tok føringen tidlig i kampen. Keeperne på begge lag leverte en rekke sterke redninger, men åpningen fra de norske herrene var imponerende.

Spesielt Tobias Grøndahl var i storform og herjet med franskmennene i første omgang. Norge forsvarte seg dessuten meget godt mot hjemmelaget.

– Det står noen norske vikinger i veien, kommenterte NRK-ekspert Håvard Tvedten.

– Det er null respekt! utbrøt en imponert Myhre.

Likevel ga Frankrike de norske spillerne kamp, og de fikk en fordel av en tominutter på tampen av omgangen. Det fikk flere eksperter til å reagere.

– Vet du hva? De hadde blåst av lenge før den forseelsen skjedde og vi får reprisebildene her. Det er overhode ingen tominutter. Sånn er det litt når leder mot Frankrike i deres eget OL, da får man en sånn smell, sa Håvard Tvedten.

I andre omgang var det franskmennene som starte best og viste konturene av en snuoperasjon, men etter en tøff periode svarte Sagosen og co. mesterlig.

Sæverås stod mesterlig i målet og Simen Lyse, Sander Sagosen og Grøndahl scoret på en rekke susere.

Forsvaret imponerte også stort.

– Franskmennene har ingen løsninger nå, sa Gjekstad.

Publisert 29.07.2024, kl. 20.29

Read Entire Article