Norsk kvinne funnet død i Sverige – nordmann pågrepet

19 hours ago 7



  • Norsk kvinne funnet død i Sverige – nordmann pågrepet

    Norsk kvinne funnet død i Sverige – nordmann pågrepet

    En norsk kvinne er funnet død i Sverige, skriver Expressen. En norsk mann er pågrepet, og politiet etterforsker det som et mistenkelig dødsfall.

    Politi og ambulanse rykket ut til stedet etter å ha fått melding om hjertestans i 11-tiden søndag. Dagbladet omtalte saken først i Norge.

    – Vi gjør dette fordi vi ikke kan utelukke at kvinnen ble utsatt for en forbrytelse, sier politiets talsperson Thomas Fuxborg til TV 4.

    – Da vi kommer til stedet var en kvinne omkommet og omstendighetene rundt dødsfallet er noe uklare, sier Fuxborg videre.

  • Arnstad (Sp): – Det er dialog. Jeg vil ikke forskuttere den.

    Arnstad (Sp): – Det er dialog. Jeg vil ikke forskuttere den.

    Det har stormet i regjeringen den siste uken etter strid om innføringen av tre EU-direktiver.

    Arbeiderpartiet vil ta inn tre direktiver om energi i EØS-avtalen, men Senterpartiet nekter.

    Energiminister Terje Aasland og Sp-topp Marit Arnstad startet uken på NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

    Flere har spådd at regjeringen sprekker denne uken.

    – Det foregår dialog i regjeringen. Jeg skal ikke forskuttere den, sa Arnstad.

    – Vi får ha de drøftingene og se hvordan vi kan komme videre, men det beste er om vi kan utsette det til etter valget, sa Arnstad.

    Aasland sa at det er viktig for Ap at Sp fortsetter i regjering, men han vil ikke utsette behandlingen av direktivene.

    – Jeg håper vi kan finne gode løsninger, sa han.

    Senterpartiets sentralstyre møtes mandag klokken 10.

  • Mat ble tilbaketrukket minst én gang i uken i fjor

    I fjor sendte Mattilsynet ut 82 meldinger om tilbaketrekking av mat, ifølge en oversikt P4 har sett.

    I fjor sendte Mattilsynet ut 82 meldinger om tilbaketrekking av mat, ifølge en oversikt P4 har sett. Foto: Lise Åserud / NTB

    Mat ble tilbaketrukket minst én gang i uken i fjor

    Giftige bakterier, funn av metall og glass eller ulovlige stoffer kan være grunnen til mat trekkes tilbake fra butikkhyllene. I fjor skjedde det 82 ganger.

    Det betyr at Mattilsynet minst én gang uken gjennom 2024 sendte ut melding om at ett eller flere produkter enten var feilmerket eller farlig å spise, melder P4.

    Antallet tilbaketrekkinger var høyere enn året før, da tilsynet sendte ut i overkant av 60 slike meldinger.

    Det er flere årsaker til at mat trekkes tilbake, sier Randi Edvardsen, som jobber i seksjon for biologisk mattrygghet i tilsynet:

    – Sykdomsfremkallende bakterier, det kan være at merking eller deklarering er mangelfull, funn av metallbiter eller glass, stoffer over grenseverdi eller ulovlige stoffer.

    Hun sier at det er bra at mat trekkes tilbake fordi hun mener det viser at produsenten har kontroll.

  • T-banestasjon i Oslo åpen igjen

    Nationaltheatret T-banestasjon var delvis stengt i går og i natt etter at flere steiner falt ned fra taket.

    Nationaltheatret T-banestasjon var delvis stengt i går og i natt etter at flere steiner falt ned fra taket. Foto: Terje Pedersen / NTB

    T-banestasjon i Oslo åpen igjen

    Nationaltheatret T-banestasjon i Oslo stengte søndag etter at flere steiner falt ned fra taket ved vestgående perrong. Mandag morgen er stasjonen åpen igjen.

    Like før klokken 6.30 opplyser Sporveien, det kommunale selskapet som driver T-banen i Oslo, til NRK at stasjonen er åpen etter at taket ble sikret.

    I 18-tiden søndag falt det ned stein fra taket på vestgående perrong. Fram til taket ble sikret, kjørte T-banen forbi perrongen.

    Plattformen holdt dermed stengt hele søndag kveld og natt til mandag.

    På østgående perrong gikk imidlertid trafikken som normalt.

  • Støre og kronprinsen markerer holocaustdagen

    80 år etter frigjøringen av konsentrasjonsleiren Auschwitz markeres holocaustdagen utenfor hovedporten mandag. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kronprins Haakon representerer Norge under minneseremonien.

    80 år etter frigjøringen av konsentrasjonsleiren Auschwitz markeres holocaustdagen utenfor hovedporten mandag. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kronprins Haakon representerer Norge under minneseremonien. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

    Støre og kronprinsen markerer holocaustdagen

    Statsminister Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon reiser til Auschwitz for å markere 80-årsdagen for frigjøringen av konsentrasjonsleiren.

    De to skal representere Norge under minneseremonien i Auschwitz på den internasjonale holocaustdagen, som er mandag. Det er da 80 år siden konsentrasjons- og tilintetgjørelsesleiren ble frigjort.

    Auschwitz var nazistenes største konsentrasjonsleir under andre verdenskrig, spesialbygd for masseutrydding av mennesker. Den 18. januar 1945 evakuerte tyskerne 66.000 fanger fra Auschwitz.

    Den 27. januar ble leiren frigjort av sovjetiske styrker.

    I Oslo markeres holocaustdagen på Akershuskaia ved deportasjonsmonumentet fra klokken 15. Etterpå inviteres det til sosial samling med varm suppe og kulturelle innslag på Artilleriloftet.

  • Politiet mistenker at branner på Skøyen var påsatt

    Brannvesenet jobber med slukking av en boligbrann på Skøyen.

    Brannvesenet jobber med slukking av en boligbrann på Skøyen. Foto: Terje Pedersen / NTB

    Politiet mistenker at branner på Skøyen var påsatt

    Flere personer ble evakuert i en boligbrann på Skøyen i Oslo. Politiet mistenker at brannen ikke startet ved en tilfeldighet.

    Tre personer og en hund ble evakuert i brannen, opplyser operasjonsleder Gabriel Langfeldt i Oslo politidistrikt. Ingen av personene ble skadet i brannen.

    En drøy time senere måtte politiet rykke ut på det de beskriver som mistenkelig røyk fra en garasje på Vinderen. Politiet utelukker ikke at disse hendelsene henger sammen.

    – Det er åpenbart at vi har en hypotese om at det kan sees i sammenheng, men vi har ingen informasjon som kan bekrefte dette, forteller operasjonsleder Langfeldt til NTB.

    Beboeren på Vinderen er uskadet.

  • Våpenhvilen i Libanon forlenget

    Selv om Israel ikke trakk seg ut av Libanon innen fristen søndag og flere mennesker ble drept i angrep i Sør-Libanon samme dag, er landene enige om å fortsette å forholde seg til våpenhvileavtalen fra november fram til 18. februar.

    Selv om Israel ikke trakk seg ut av Libanon innen fristen søndag og flere mennesker ble drept i angrep i Sør-Libanon samme dag, er landene enige om å fortsette å forholde seg til våpenhvileavtalen fra november fram til 18. februar. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

    Våpenhvilen i Libanon forlenget

    Libanon og Israel er enige om å forlenge våpenhvileavtalen til 18. februar, opplyser Det hvite hus. Landene skal også forhandle om fangeutveksling.

    Fangeutvekslingen skal omfatte libanesere som er tatt til fange etter at konflikten mellom Israel og den iranskstøttede Hizbollah-militsen ble trappet opp etter Hamas-angrepet på Israel 7. oktober 2023

    Ifølge våpenhvileavtalen som ble inngått i slutten av november, skulle Israel trekke sine styrker ut av Sør-Libanon senest søndag, en frist Israel denne uken sa de ikke kom til å holde.

    Libanons statsminister Najib Mikati bekrefter natt til mandag at landet vil fortsette å holde våpenhvileavtalen.

    Søndag oppsto det ytterligere usikkerhet om våpenhvilen etter at libanesiske helsemyndigheter sa at 22 mennesker var drept av israelske styrker. Ytterligere 120 ble såret.

  • NTB, Silje Enghaug

    i går22:39

    Colombia svarer på Trump-trusler med samme medisin

    Colombias president Gustavo Petro snur etter Trump-trusler om straffetoll. Han vil nå gjøre presidentflyet tilgjengelig for å frakte utviste colombianske migranter hjem fra USA, slik at han sikrer at de behandles med verdighet.

    Colombias president Gustavo Petro snur etter Trump-trusler om straffetoll. Han vil nå gjøre presidentflyet tilgjengelig for å frakte utviste colombianske migranter hjem fra USA, slik at han sikrer at de behandles med verdighet. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB

    Colombia svarer på Trump-trusler med samme medisin

    Etter å ha blitt truet av Donald Trump med en voldsom straffetoll og flere sanksjoner, truer Colombias president Gustavo Petro tilbake med å innføre 50 prosent toll på varer fra USA.

    Trump slo hardt tilbake. Han truet med å innføre en straffetoll på 25 prosent på alle colombianske varer som importeres til USA. Straffetollen skulle økes til 50 prosent etter én uke. Det ble også gitt trusler om innreiseforbud og diverse sanksjoner.

    Søndag kveld sier Petros kontor sa at de i stedet for å nekte de amerikanske flyene å lande vil gjøre presidentflyet tilgjengelig slik at colombianske statsborgere som utvises fra USA, kan få en anstendig hjemreise.

    Colombia er også i samtaler med den amerikanske regjeringen for å komme til enighet om en avtale for å sikre at colombianere som deporteres, behandles med noe verdighet og respekt.

Read Entire Article