Norges veteraner blir med videre: – Jeg nyter å spille

1 month ago 20



Norge har OLs eldste lag. Men ikke mange følger Stine Bredal Oftedal ut av landslaget etter lørdagens finale.

 Sanna Solberg-Isaksen har levert et godt OL for Norge. Her sammen med Henny Reistad. Foto: Brian Inganga / AP / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 10.08.2024 05:03

Kapteinen legger opp, men superveteranene Katrine Lunde (44) og Camilla Herrem (37) har tidligere sagt til VG at de ikke ser for seg å sette punktum for Norge mens de satser for fullt.

Sanna Solberg-Isaksen (34) har heller ikke fått nok etter 212 landskamper.

– Jeg har kontrakt to år til Esbjerg. Jeg nyter å spille håndball. Jeg er fortsatt med, bekrefter venstrekanten. I likhet med Herrem fikk hun barn mellom Tokyo-OL og OL i Paris.

– Jeg er veldig heldig som har Kjetil som står i det hjemme. Det er klart at det er utfordrende. Vi trenger også en del hjelp fra besteforeldre. Jeg er veldig glad for at vi får det, sier hun foran OL-finalen.

Ektemannen er kirurg ved sykehuset i håndballbyen på Jylland. Han må ta en del nattevakter, men paret får sydd sammen hverdagen. I OL har Sanna vært på sitt aller beste.

 Nora Mørk er åpen for å fortsette på landslaget etter OL-finalen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det har også Kari Brattset Dale (33). Hun ble mor høsten 2022, men har ingen planer om å gi seg på landslaget foran høstens EM i Østerrike, Sveits og Ungarn.

  • Alt fra OL ser du på Max!

– Jeg har kontrakt tre år til i Györ. Fremtiden min er satt. Jeg trives veldig godt med håndball og føler ikke for å gi meg med det første, sier hun.

Nora Mørk (33) står foran OL-finalen hun har tørstet etter gjennom hele karrieren.

– Akkurat nå så ser jeg frem til finalen og så får man se hva som skjer etterpå. Men jeg er veldig åpen for det (å fortsette). Så absolutt, sier Nora Mørk til VG.

Norge har det mest erfarne OL-laget. Snittalderen ligger på 32 år. Bare tre spillere er i 20-årene.

Thorir Hergeirsson (60) er bare en signaturen fra en ny fireårskontrakt som landslagssjef.

Han har vært boss siden 2009, kom inn som Marit Breiviks assistent i 2001, og har vært tilknyttet håndballforbundet helt siden 1994.

– Jeg trives veldig godt i denne jobben. Jeg liker menneskene og prosessene, sier Hergeirsson til VG.

 Katrine Lunde har gutt beskjed om at hun ser for seg EM-spill i november og desember. Thorir Hergeirsson ser ut til å tenke frem til OL i Los Angeles i 2028. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Du kjenner ikke noe på å ha passert 60 år?

– Jeg tenker ikke på alder i det hele tatt, svarer Hergeirsson med kontrakt ut året.

Han bekrefter at veldig mange av de rutinerte spillerne er innstilte på fortsatt å kjempe om en plass på landslaget.

– Motivasjonen er sterk, sier han.

– Dere har ikke fått noen signaler på at andre enn Stine Bredal Oftedal vil gi seg?

– Nei. De er veldig klare på at så lenge de er i profesjonell håndball på Champions League-nivå så har de lyst til å slåss om en plass på landslaget.

Thorir Hergeirsson

Norsk landslagssjef

Men Thorir Hergeirsson varsler at det blir en naturlig fornyelse av landslaget allerede i EM før jul. Landslagssjefen må tenke hva som er strategisk lurt å gjøre frem mot OL i Los Angeles om fire år.

– Det kommer noen friske spillere bakfra. Og dem trenger vi. Vi trenger flere som Thale og Live Rushfeldt Deila og Maja Furu Sæteren, sier han.

Thale (24) spiller lørdagens OL-finale mens tvillingsøsteren Live ikke kom med til OL. Det kan gå mot mesterskapsdebut i desember. Maja Furu Sæteren (21) VM-debuterte for Norge i fjor.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin Sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article