Norges lege: Flere landskamper i fare

1 week ago 8



Martin Ødegaard får en svært ubeleilig fotballpause som følge av det stygge overtråkket mot Østerrike mandag. De neste landskampene er i fare, melder VG.

Martin Ødegaard med en skade under fotballkampen i Nations League mellom Norge og Østerrike på Ullevaal stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er Norges landslagslege Ola Sand som har uttalt seg til avisen om situasjonen til Arsenal-stjernen.

Norge møter Slovenia og Østerrike henholdsvis 10. og 13. oktober i de to neste oppgjørene i nasjonsligaen. Det kan bli uten Ødegaard.

– Både Ståle (Solbakken) og jeg vet at den samlingen henger i en tynn tråd. Den er ikke utelukket. Men vi må vente og se både på hva MR-bildene viser og hvor raskt han responderer på behandling, sier Sand til VG.

Det er ventet at også Arsenal kan komme med en oppdatering på den norske landslagskapteinens skadesituasjon onsdag.

– De studerer MR-bildene nå, og har sendt dem videre. Det er ikke mistanke om noe brudd. I tilfelle brudd snakker vi om å borte fra kamp i seks uker pluss, sier Sand.

Snaut halve annen omgang var spilt på Ullevaal mandag da Ødegaard gikk i bakken etter en duell med en motspiller. Midtbanestjernen hadde store smerte og måtte byttes ut.

Tirsdag reiste Ødegaard til London for å sjekkes ytterligere.

Ødegaards skade kommer uhyre ubeleilig for både Arsenal. London-klubben har et både tett og uhyre vrient kampprogram i tiden som kommer.

Kommende helg er det London-derby mot erkerival Tottenham. Deretter venter en vanskelig bortekamp mot Atalanta i Bergamo i neste ukes mesterligaåpning. Deretter er Manchester City og Erling Braut Haaland motstander i Premier League.

På toppen av det hele har manager Mikel Arteta også andre bekymringer. Midtbanestjernen Declan Rice er utestengt mot Tottenham søndag, og nyervervelsen Mikel Merino sliter med en skulderskade.

Dermed tynnes det ut i rekken av midtbanealternativer i klubben.

Read Entire Article