Nobelprisvinner Muhammad Yunus tatt i ed som leder for overgangsregjering i Bangladesh

1 month ago 23



Fredsprisvinner Muhammad Yunus er tatt i ed som leder for en overgangsregjering i Bangladesh etter at statsminister Sheikh Hasina ble presset til å gå av.

torsdag 8. august kl. 17:29

Yunus landet på Dhakas internasjonale flyplass Hazrat Shahjalal torsdag ettermiddag lokal tid, der han ble tatt imot av landets forsvarssjef Waker-Uz-Zaman, sammen med to marine- og luftvåpensjefer.

Noen av studentlederne som ledet opprøret mot tidligere statsminister Hasina, var også på plass for å ønske ham velkommen. De var blant dem som ønsket Yunus som leder for landets overgangsregjering.

Les også: Hundrevis drept i Bangladesh-demonstrasjoner – nasjonalforsamlingen oppløst

Det var svært streng sikkerhet på flyplassen da Yunus landet, ettersom Bangladesh har vært rammet av omfattende protester siden starten av juli. Hasina gikk av og flyktet til nabolandet India mandag. Minst 400 mennesker har mistet livet under uroen i landet.

Yunus, som fikk Nobels fredspris i 2006, blir ikke statsminister, men har fått tittelen sjefrådgiver. Han vil heller ikke stille til valg eller ta på seg noe offentlig embete etter overgangsperioden, har han sagt til Financial Times.

Publisert: 08.08.24 kl. 17:27Oppdatert: 08.08.24 kl. 17:29

Relaterte emner

Read Entire Article