Nesten en halv million seere så Tysklands EM-åpning

1 month ago 2017. juni 2024 kl. 12:12

Palestinas fotballhelter drømmer om VM: – Det eneste som gir dem håp

Palestina er nummer 93 på Fifa-rankingen og har aldri tidligere vært i nærheten av å nå VM gjennom den asiatiske kvalifiseringen. I 2026 er VM-turneringen utvidet til 48 lag, og Asias direktekvote er doblet til åtte. Plutselig har det palestinske landslaget en legitim sjanse til å skrive historie.

– Fotballkampene gir en sjanse til å vise fram Palestinas navn for hele verden, og VM er den største plattformen i så måte. Det som skjer akkurat nå, påvirker oss alle. Du kan ikke unngå å bli berørt av det, sier landslagsspilleren Mohammed Rashid til nyhetsbyrået AP om krigføringen på Gaza.

Palestinas fotballforbund (PFA) ble opptatt som fullverdig medlem av Fifa i 1998.

Laget er kjent som «Al Fida'i», eller «Krigerne», og har hatt begrenset suksess inntil nylig. Palestina har en disiplinert spillestil og slapp bare inn ett mål på fem kamper i kvalifiseringen fram til det raknet mot Australia i siste kamp.

Resultatene har vært bemerkelsesverdige ettersom Palestina ikke har fått spille på hjemmebane siden 2019. Spillerne har måttet flykte av sikkerhetsårsaker og søkt seg til utenlandske ligaer, og hjemmekampene til landslaget er blitt spilt i Kuwait og Qatar.

– Disse kampene er de eneste de (palestinere) ser på. Det er det eneste som gir dem håp. For oss er det en stor motivasjon, sier Rashid.

Gruppene i 3. runde i Asias VM-kvalifisering trekkes i Kuala Lumpur 27. juni.

NTB/NRK

mohamme Rashid, palestina

Foto: AP
Read Entire Article