Nedslående melding før skjebnekampen

1 month ago 24



  • Vi hørte hvert ord. Et klapp på skulderen. Så ble det show.

  • Slik blir OL-dagen: Ruuds OL-debut

    Casper Ruud spiller i dag.

    Casper Ruud spiller i dag. Foto: Stian Lysberg Solum

    • Anders Mol og Christian Sørum møter de chilenske fetterne Marco og Esteban Grimalt klokken 21 i sin første kamp i gruppe B i sandvolleyballturneringen.

    • Skytterne Jeanette Hegg Duestad, Jenny Stene og Synnøve Berg skyter kvalifisering i luftrifle allerede 09.15, mens Jon-Hermann Hegg og Ole Martin Halvorsen deltar i mennenes kvalifisering 11.15.

    • Casper Ruud får sin OL-debut når han skal spille mot japanske Taro Daniel i første runde i singleturneringen i tennis. Kampstart rundt 13.30.

    • Kvinnelandslaget i håndball møter Danmark klokken 16 i andre runde i gruppespillet, mens det blir forsøksheat for Lars Martin Benske og Ask Tjøm i lettvekt dobbeltsculler på rostadion og mulig oppsamlingsheat for dobbeltsculleren menn og kvinner.

    • Brettseileren Mina Mobekk og Marie Rønningen/Helene Næss i 49er FX (kjølbåt) gjør unna sine første OL-seilaser også.

  • Ny dopingsak i OL – nigeriansk bokser suspendert

    Den nigerianske bokseren Cynthia Temitayo Ogunsemilore er tatt i doping og får ikke delta under OL i Paris.

    Ogunsemilore har blitt tatt for det forbudte stoffet Furosemid. Bokseren ble testet torsdag, dagen før åpningsseremonien for OL, ifølge internasjonale testbyrået ITA.

    Hun er nå suspendert inntil saken er løst, ifølge byrået. Det betyr at hun ikke får konkurrere eller trene under årets OL. Det er ikke kjent om 22-åringen vil be om å få analysert B-prøven.

    Ogunsemilore bokser i 60-kilosklassen, og skulle debutere i OL mandag.

    Så langt har ytterligere to idrettsutøvere har blitt suspendert siden starten av lekene – den irakiske judokaen Sajjad Sehen og den dominikanske volleyballspilleren Lisvel Eve Mejia.

  • Tobias Foss på 13.-plass i temporittet da Evenepoel vant – Wærenskjold veltet og brøt

     Fredrik Varfjell / NTB

    Tobias Foss lyktes ikke i temporittet i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: Fredrik Varfjell / NTB

     Fredrik Varfjell / NTB

    Søren Wærenskjold får trøst etter at han veltet og måtte bryte temporittet i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: Fredrik Varfjell / NTB

    Tobias Foss tråkket inn til en ganske skuffende 13.-plass i temporittet i OL. På glatte veier var han langt bak de beste.

    Foss ble verdensmester i tempo for to år siden, men han var ikke i nærheten av å blande seg i medaljekampen i Paris. Allerede ved første passering etter 13,1 kilometer var han langt bak de beste. I mål etter 32,4 kilometer var han slått med 1.45 minutt.

    – Det var verken ræva eller bra. Jeg fikk ikke helt vist styrken min. Det var under pari på det tekniske, sa Foss til norske m

  • Grace Brown suveren i såpeglatt OL-temporitt

     Thibault Camus, AP / NTB

    Grace Brown på vei mot OL-gull i tempo på regnvåte og såpeglatte veier i Paris. Foto: Thibault Camus, AP / NTB Foto: Thibault Camus, AP / NTB

    Regnvåte gater i Paris gjorde kvinnenes temporitt til en hasardiøs affære, men Grace Brown fra Australia imponerte og vant i utklassingsstil.

    I mål etter 32,4 kilometer var hun over halvannet minutt foran den britiske sølvvinneren Anna Henderson, som knep sølvet et snaut sekund foran amerikanske Chloé Dygert.

    Dygert er regjerende verdensmester og var favoritt, men hun var en av mange som måtte over ende på det såpeglatte underlaget.

    Veldig mange av de 35 deltakerne fikk et ublidt møte med asfalten.

    Den franske hjemmefavoritten Juliette Labous endte på den sure fjerdeplassen, drøyt ni sekunder bak Dygert.

  • Dødsfall i OL-landsbyen – Samoas boksetrener rammet av hjertesvikt

    Samoas boksetrener døde fredag i OL-landsbyen i Paris. Lionel Elika Fatapaito (60) ble rammet av hjertesvikt.

    Førstehjelpere prøvde å gjenopplive ham, men lyktes ikke. Fatapaito døde ifølge lokale myndigheter av naturlige årsaker.

    Det internasjonale bokseforbundet (IBA) sender i en uttalelse sine kondolanser til trenerens familie, venner og kolleger.

    – Lionels lidenskap for sporten har satt et uutslettelig preg på boksingen. Hans minne vil fortsette å inspirere nye generasjoner, står det.

    OL-turneringen i boksing ble innledet søndag.

  • Regnvær skaper utfordringer i OL-byen Paris – vannkvaliteten i Seinen påvirkes

     Thibault Camus / AP / NTB

    Sykkelkvinnenes temporitt avholdes i Paris lørdag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Foto: Thibault Camus / AP / NTB

    Det dårlige været i OL-byen Paris har bydd på utfordringer lørdag. Arrangørene opplyser i en uttalelse at nedbøren påvirker vannkvaliteten i Seinen.

    Tidlig lørdag ble det klart at mennenes skateboardkonkurranse i street utsettes til mandag. I sykkelkvinnenes temporitt har flere ryttere veltet.

    Også elven Seinen påvirkes av nedbøren. Det opplyser OL-arrangøren i en uttalelse. Både svømmekonkurransene i åpent vann og svømmedelen av triatlon-konkurransene skal avholdes i Seinen senere i lekene.

    – Reg

  • Bertil Valderhaug

    i går15:59

  • Sveriges sandvolleyballduo innledet OL med oppskriftsmessig seier

     Lise Åserud / NTB

    Sveriges David Åhman og Jonatan Hellvig åpnet OL med seier. Her fra EM i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: Lise Åserud / NTB

    Den svenske sandvolleyballduoen David Åhman og Jonatan Hellvig hadde full kontroll da de OL-åpnet med seier mot australske Mark Nicolaidis og Izac Carracher.

    OL-favorittene vant med settsifrene 21-14, 21-19 og plukket dermed med seg en oppskriftsmessig triumf fra første kamp i puljespillet.

    Anders Mol og Christian Sørum er regjerende olympiske mestere fra Tokyo i 2021. Sistnevntes beinbrudd i mars har imidlertid gjort at OL-oppkjøringen ikke har vært optimal. Til tross for det gikk den norske duoen helt til topps i den siste oppkjøringsturneringen i Wien.

    Åhman og Hellvig har tatt sandvolleyballverden med storm de siste to årene og er verdensenere. De sto blant annet i veien for Mol og Sørum under EM i München i 2022.

    Den norske duoen turneringsåpner mot chilenske Marco Grimalt og Esteban Grimalt søndag klokken 21.

  • Djokovic og Alcaraz enkelt videre i OL

     Andy Wong / AP / NTB

    Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i OL. Foto: Andy Wong / AP / NTB Foto: Andy Wong / AP / NTB

     Manu Fernandez / AP / NTB

    Carlos Alcaraz er kanskje den største favoritten i OL og gikk enkelt videre i første runde. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

    Verdensstjernene Novak Djokovic og Carlos Alcaraz tok seg begge enkelt videre til 2. runde i tennisturneringen i OL lørdag.

    Djokovic avanserte med settsifrene 6-0, 6-1. Hans motstander Matt Ebden er nummer tre på ATPs doubleranking, og fikk plass i singleturneringen etter at Holger Rune besluttet å trekke seg med sin skade i håndleddet.

    I 2. runde skal Djokovic opp mot enten ungarske Márton Fucsovics eller spanske Rafael Nadal. Et møte med sistnevnte vil i så fall bli det 60. mellom de to tennisle

  • Program sommer-OL i Paris 2024

  • «Det føltes som en parodi. Men showet var ikke over»

  • Bedring i trafikken på jernbanenettet i Frankrike etter sabotasjeaksjoner

     Martin Meissner / AP / NTB

    Togtrafikken i Frankrike er i ferd med å normalisere seg etter sabotasjeaksjonene natt til fredag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Foto: Martin Meissner / AP / NTB

    Togtrafikken på Frankrikes høyhastighetsnettverk TGV er gradvis i ferd med å normalisere seg. Natt til fredag ble det utsatt for omfattende sabotasjeaksjoner.

    Det statlige jernbaneselskapet SNCF opplyste fredag morgen til nyhetsbyrået AFP at det hadde vært aksjoner i «stor skala», og at jernbanenettverket var lammet. Om lag 800.000 personer med togbillett ble berørt.

    Aksjonene var ifølge AFP rettet mot høyhastighetsnettverket TGV.

    – SNCF har vært offer for flere samtidige ondsinnede handlinger i løpet av natten, opplyste den franske nasjonale togoperatøren.

    Transportminister Patrice Vergriete kalte aksjonene sabotasje og uhørte kriminelle handlinger. Arbeidet med å reparere alle skadene vil vare over helgen.

    Den franske idrettsministeren Amélie Oudéa-Castéra fordømte aksjonene.

    – Det er forferdelig. Å angripe lekene er å angripe Frankrike, sa hun til BFMTV.

    Det ble også aksjonert mot den sørøstlige toglinjen i Paris natt til mandag, men den episoden ble raskt stanset og nøytralisert.

  • Regnvær skaper utfordringer i OL-byen Paris – vannkvaliteten i Seinen påvirkes

     Thibault Camus / AP / NTB

    Sykkelkvinnenes temporitt avholdes i Paris lørdag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

    Det dårlige været i OL-byen Paris har bydd på utfordringer lørdag. Arrangørene opplyser i en uttalelse at nedbøren påvirker vannkvaliteten i Seinen.

    Tidlig lørdag ble det klart at mennenes skateboardkonkurranse i street utsettes til mandag. I sykkelkvinnenes temporitt har flere ryttere veltet.

    Også elven Seinen påvirkes av nedbøren. Det opplyser OL-arrangøren i en uttalelse. Både svømmekonkurransene i åpent vann og svømmedelen av triatlon-konkurransene skal avholdes i Seinen senere i lekene.

    – Reg

  • Helseth og Kavlie må ro oppsamlingsheat i Paris: – Vår egen feil

     Fredrik Varfjell / NTB

    Thea Helseth og Inger Kavlie ble nummer fire i det innledende heatet i Paris lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: Fredrik Varfjell / NTB

    De norske roerne Thea Helseth og Inger Kavlie må ut i oppsamlingsheat i jakten på semifinale i dobbeltsculler i OL.

    Helseth og Kavlie ble nummer fire i heat med Kina, Romania og Tsjekkia. Dermed må de ro oppsamlingsheat i kampen om en semifinale.

    – Det var ikke det vi hadde håpet på, men vi er fortsatt klare for i morgen. Starten var bra, men feltet gikk litt tidlig, og da havnet vi litt for langt bak. Dette skjer ofte med mange av de antatt beste. Når vi havner såpass langt bak, blir det vanskeli

  • Paris-OL: Norges dobbeltfirer må ut i oppsamlingsheat: – Blir litt individuelle løsninger teknisk

     Fredrik Varfjell / NTB

    Kristoffer Brun, Erik Solbakken, Jonas Juel og Oscar Helvig må ut i oppsamlingsheat i jakten på finale i dobbeltfirer. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: Fredrik Varfjell / NTB

    Kvartetten Kristoffer Brun, Oscar Helvig, Jonas Juel og Erik Solbakken klarte ikke å ta seg direkte til OL-finale i dobbeltfirer. Dermed venter oppsamlingsheat.

    Den norske båten rodde i heat med Storbritannia, Tyskland, Romania og Nederland. Der ble de nummer fire. De to beste tok seg direkte til A-finale.

    – Det var ikke et drømmeløp, men vi kjenner at vi er i god form og har mye krefter. Vi merker at vi går for litt individuelle løsninger rent teknisk, så der har vi noe å jobbe med. Vi sitter ok

  • Read Entire Article