Nærmest alt av nyanser du opplever i en vin, er faktisk duft

1 month ago 25



Akkurat nå legger du grunnlaget for å bli en enda bedre smaker. Formtopp til høsten? Jeg viser deg hvordan.

Publisert: 09.08.2024 02:34

Jeg fatter ikke hvordan han klarer det. Min fysikklærer-mann har et nær ubegrenset minne for tall, formler og Newtons lover. Men fjes og navn? Det er verre. Om du lover å ikke fortelle det til noen, kan jeg avsløre at jeg ofte opptrer som en slags menneskelig jukselapp for ham på store tilstelninger. Idet tante Turid nærmer seg, ser jeg på blikket at han faktisk ikke aner hvem hun er. Så mellom sammenbitte tenner hveser jeg noen stikkord fra munnviken, akkurat tidsnok til en overstrømmende hilsen og klem.

Hvorfor forteller jeg deg dette? Fordi mange av dere har det akkurat slik med duft. «Stikk snuten ned i glasset», skriver jeg. Og du snuser og snuser. Gjenkjenner vagt. Men hva er det? Følelsen ligner morgenkampen for å gjenskape en drøm som allerede smuldrer opp i hjernebarken din.

Det er et poeng å huske dufter og å sette navn på dem. Det er verktøyet som hjelper deg å analysere vin, huske dem og ikke minst – å gjenfortelle hvilke smaker du faktisk liker. Slik bygger vi mestring og flere gode smaksopplevelser.

Og vet du hva det beste er? Den beste tiden for å trene er akkurat nå.

  • Se Ingvild Tennfjords vinanbefalinger lenger nede i saken.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article