Nå er Mesternes Mester også konge

1 month ago 26

Ole-Kristian Bryhn (35) er regjerende «Mesternes Mester». Onsdag ble han også skytterkonge. Da kom tårene.

MESTER OG KONGE: «Mesternes Mester»-vinner Ole-Kristian Bryhn (35) ble skytterkonge i Steinkjer onsdag. Foto: NRK

Han vant «Mesternes Mester» etter en ellevill finale mot langrennsfenomenet Anders Aukland (51).

– Dette har jeg fanken jobbet hardt for. Dette er en dag jeg vil huske for alltid, sier en veldig emosjonell Bryhn til NRK.

– Jeg er utrolig lettet. Jeg vet ikke hva jeg skal si, fortsetter Bryhn og kjemper mot tårene.

Fra v.: Skytterprinsesse June Emilie Åsenden, skytterkonge Ole-Kristian Bryhn og skytterprins Pål Øyvind Ørmen. Foto: DFS

Ole-Kristian Bryhn var i mange år en av verdens beste skyttere. Han har vunnet flere VM-gull og representerte Norge både i OL i 2012 og 2016. Bryhn kom til finalen begge ganger - men ble stående uten OL-medalje.

Bryhn kom inn som reserve i den 15. sesongen av «Mesternes mester» da Emil Meek (MMA) måtte trekke seg. Det endte med en uventet seier - og atskillig større berømmelse i det norske folk enn i sine mange år som toppskytter.

I kongelaget derimot var han favoritt. Han lå ved siden av June Emilie Åsenden (46), som hadde samme poengsum som Bryhn før finaleskytingen.

Hun pådro seg en nier og måtte se seg slått av Pål Øyvind Ørmen (42) på skive fem. Råde-skytteren tok ledelsen etter at han for første gang i sin karriere klarte fullt hus i kongelaget. Åsenden ble dermed årets skytterprinsesse, mens Ørmen ble skytterprins. Bryhn slo dem begge.

Ole-Kristian Bryhn takket broren Anders for all hjelp mot kongeskytingen. Han sendte også en spesiell hilsen til sin syke far, moren, samboer Silje og datteren Anja.

Bryhn ble den eneste med 348 poeng på kongelaget.

Stortalentet Caroline Finnestad Lund (19) skjøt fantastisk i kongelaget - men det var ikke nok til å kopiere mor og far, som begge er skytterdronning/konge. Hun ble også slått i ungdomsfinalen, som ble vunnet av Julianne Skallerud Brekke fra Råde.

Mer enn 4000 skyttere har vært i aksjon på Landsskytterstevnet i Steinkjer denne uka.