Museet har vært omdiskutert. Nå har det blitt hedret i en prestisjekåring

1 month ago 30



Reiselivseksperter jubler over at det norske museet blir hedret i prestisjekåringen.

Kunstmuseet har vært omdiskutert i lokalmiljøet i Kristiansand, ifølge administrerende direktør Reidar Fuglestad. Han mener opinionen nå har snudd. Foto: Alan Williams Photography
torsdag 25. juli kl. 14:14

Time Magazine har kåret Kunstsilo til et av de hundre beste stedene å besøke i verden.

Under rubrikken «places to visit» er Kunstsilo nevnt med totalt 51 andre destinasjoner.

Reiselivsekspertene spår at det kan føre at Kristiansand blir anerkjent som en kunstdestinasjon.

– Dette har stor betydning. Det blir nok ikke satt opp ekstrafly fra USA av den grunn, men det er nettopp dette amerikanerne vil ha. Kunst, kultur og fine opplevelser, sier reiselivsekspert Odd Roar Lange til VG.

FORNØYD: Oljefondssjef Nicolai Tangen legger ikke skjul på at han setter pris på at museet blir hedret av Time Magazine. Foto: Helge Mikalsen / VG

Han påpeker at spesielt amerikanerne er interessert i kunst – og mener at dette er en type turist som Norge vil ha, blant annet fordi de legger igjen mye penger.

– Det er supert for Sørlandet at det blir gjort kjent at det ikke bare er svaberg og bading som gjelder der, sier Lange.

– Utrolig gøy

Også mannen som står bak av samlingen, og som har vært en av de største pådriverne bak museet, oljefondssjef Nicolai Tangen, er fornøyd.

– Det er utrolig gøy for Kunstsilo og Kristiansand. Bravo til alle som har jobbet så hardt for å få det til, skriver Nicolai Tangen i en e-post til VG.

Kåringen ble gjort kjent torsdag.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs mener det er betydningsfullt at Kunstsilo får denne utmerkelsen.

– Internasjonalt henger kunst høyt for mange. Når du får høy klasse og kvalitet på kunsten, da er det mange som legger merke til det, sier Elnæs.

ÅPNING: Dette bildet ble tatt under et Matoma-show som ble arrangert i forbindelse med åpningen av museet. Foto: Even Askildsen

– En kilevink

Ekspertkollega Odd Roar Lange mener kåringen bør være et tankekors for dem som har vært skeptiske til museet.

– Vi får håpe det er en liten kilevink til de som har ment at denne satsingen har vært bortkastet, at man har kastet bort penger, og at det ikke kommer noen turister til museet, sier Lange, og legger til:

– Dette kommer til å være en turistmagnet i mange, mange år, og jeg tror mange steder vil være kjempemisunnelig på Kristiansand som har denne muligheten.

ANALYTIKER: Hans Jørgen Elnæs er flyanalytiker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Også administrerende direktør Reidar Fuglestad er fornøyd med utmerkelsen.

– Reaksjonen min var både ydmykhet og stolthet over at man kan konstatere at man har kommet på en så prestisjefylt liste, sier Fuglestad.

Han legger ikke skjul på at museet har vært omdiskutert i lokalmiljøet i byen, men tror opinionen nå har snudd.

– Nå virker det som at folk flest i vår egen region har trykket dette til sitt bryst, og ser hvilken positiv påvirkning det får på byen, sier Fuglestad.

Read Entire Article