Møtet som forandret alt

1 month ago 22



Like før sommerferien skjønte fylkesdirektør Rune Haugsdal at han måtte gjøre noe. 

Bybaneprosjektet han hadde jobbet med i 18 år hadde kjørt seg fast. Etter mange år med bergensk krangling hadde Regjeringen fått nok og trakk pengestøtten. 

20. juni ble det hele bekreftet i Stortinget.

– Da begynte jo tankevirksomheten å gå litt, forklarer Rune Haugsdal. Sammen med fylkesordfører Jon Askeland ba han om et møte med Bergen kommune.

Et møte som skulle lede frem til et bergensk kompromiss.

 Sorosh Sadat / TV 2
AVGJØRENDE MØTE: Bybanens skjebne ble avgjort i 13. etasje. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Historisk møte

Onsdag 26. juni møttes to kvinner og to menn rundt dette bordet på rådhuset i Bergen. På den ene siden satt Rune Haugsdal og Jon Askeland fra Vestland fylkeskommune. På den andre, byrådsleder Christine Meyer og byutviklingsbyråd Christine Kahrs.

Haugsdal og Askeland innledet møtet med et dramatisk budskap: Uten penger fra staten måtte den videre utbyggingen av bybanenettverket avvikles. Mange titalls ansatte risikerte å miste jobben. 

Men.

De to mennene i rommet hadde med seg en overraskelse. De hadde ombestemt seg. 

 Sorosh Sadat / TV 2
KOMPROMISS: Byrådsleder Christine Meyer (H) og fylkesordfører Jon Askeland (Sp) under dagens pressekonferanse i Bergen. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Vestland fylke var nå klare for å diskutere en tunnelløsning. Etter å ha arbeidet i mange år for at Bybanen skulle gå over Bryggen. 

– Vi legger ikke skjul på at dagløsning er den foretrukne løsningen, men det får vi ikke til. Det er ikke det som er viljen i denne byen. Byen er helt delt på akkurat det, sier Haugsdal.

 Sorosh Sadat / TV 2
UENIGE: Rune Haugsdal har omestemt seg om Bybanen. Det har ikke Ingrid Nergaard Fjeldstad fra Venstre. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Det var en enorm innrømmelse.

– De hadde skjønt at byrådet vil gå inn for en tunnelløsning og hadde orientert seg inn mot det, sier byrådsleder Christine Meyer. 

– Skal man finne løsninger må man av og til ta og gi litt. Du kan ikke være absolutt bastant på alt mulig, sier Haugsdal.

I bytte mot innrømmelsen hadde han et motkrav til Meyer, som hadde iverksatt nok en runde med omfattende og kostbart utredningsarbeid.

– Må vi sette i gang flere utredninger og vil en ny utredninger avklare noe som helst i denne byen eller vil vi bare fortsette å diskutere, spør han. 

På dette punktet valgte Christine Meyer å gi etter. Etter sonderinger gjennom sommeren ble partene enige om å hente frem et gammelt tunnelalternativ, som allerede er utredet. 

– De kom med en løsning som betød at vi kunne bygge en tunnel, men på en mer kostnadseffektiv og en mer realistisk plan for få dette til, innrømmer Meyer.

 Sorosh Sadat / TV 2
DAGENS TRASÈ: Dette er den siste foreslåtte løsningen på bybanekaoset i Bergen. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

– Ikke flaut

Mens bergenserne har kranglet om Bybanen har nordmenn i resten av landet blitt mer og mer oppgitt. Prosessen er gjentatte ganter blitt redusert til en vits på satireprogram som «Nytt på nytt».

– Jeg vet ikke om det har vært flaut. Vi er jo en veldig engasjert by, ler Christine Meyer til TV 2. 

– Jeg tror alle bergensere kan kjenne på en flau smak en gang innimellom, innrømmer imidlertid Haugsdal.

Men legger til:

– Nå er det viktig at vi tenker fremover og finner de gode løsningene sammen. 

Varsler kamp

 Sorosh Sadat / TV 2
IKKE FORNØYD: Thor Haakon Bakke varsler kamp mot kompromisset. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Både Venstre og Mdgs mest fremtredende politikere var til stede pressekonferansen. Ingen av dem er spesielt begeistret. 

– Det er en ny utsettelse, det vi ser skje i dag, sier tidligere byutviklingsbyråd Ingrid Fjeldstad fra Venstre til TV 2.

– Det Bergen hadde vært tjent med var at Høyre ikke satte i gang denne omkampen i fjor høst, legger hun til.

– De man går inn for i dag er å oppheve, annullere, den eneste byggbare planen som faktisk finnes, som man kunne begynt å bygge på i morgen, sier Thor Håkon Bakke i MDG.

Fjeldstad beskriver dagens enighet som en avtale mellom bybanemotstandere og tunneltilhengere, der de opprinnelige bybanetilhengerne ikke er med.

– Så du varsler videre strid i bystyret?

– Ja, det gjør jeg. Jeg opplever at det vi har fått er ny omkamp, et nytt kapittel i sagaen om Bybanen. 

Kollektiv kollaps

 Sorosh Sadat / TV 2
PRESSEKONFERANSE: Det var stor interesse for fredagens pressekonferanse i Bergen. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Fylkesordfører Askeland mener han har vært løsningsorientert. For ham er det viktigste å unngå at Bergen unngår det han kaller for en «kollektiv kollaps».

– Hvis det er umulig, så stopper jeg opp og sier: «Hvis du ikke får det du vil, kan du få noe som kanskje ikke er like godt, men som kan fungere?»

– Dette er løsningen

Byrådsleder Christine Meyer lar seg ikke skremme av opposisjonen. 

– Er dette løsningen?

– Ja, jeg er sikker på at dette er løsningen, fordi vi vet at vi har et parlamentarisk grunnlag bak oss. Det er jo det arbeidet vi har gjort i sommer, for å sikre at vi har både byrådspartiene og våre samarbeidspartier med oss. 

 Sorosh Sadat / TV 2
ALLIANSE: Politikere fra Bergen og Vestland fylke stilte opp for å markere enighet i bybane saken. Fra venstre: Byutviklingsbyråd Christine Karhs (H), Reidar Digranes (Sp), Marte Joan Monstad (Frp), byrådsleder Christine Meyer (H), fylkesordfører i Vestland Jon Askeland (Sp), varafylkesordfører i Vestland Stian Opedal Davies (Ap) og fylkesdirektør Rune Haugsdal i Vestland. Foto: Sorosh Sadat / TV 2
Read Entire Article