Minst 45 drept på Gazastripen fredag

5 days ago 10



Palestinske helsemyndigheter:

Israel har angrepet flere mål på Gazastripen fredag. Ifølge palestinske helsemyndigheter er 25 mennesker drept i en teltleir nær Rafah.

 Mohammed Salem / Reuters / NTB
TELTLEIR: En teltleir i vestre del av Rafah skal ha blitt angrepet fredag. Foto: Mohammed Salem / Reuters / NTB

Publisert 21.06.2024 21:00 Sist oppdatert 26 minutter siden

Vitner har fortalt redningsarbeidere det ble gjennomført granatangrep mot to områder i et kystområde som var fylt med telt, opplyser Ahmed Radwan, som er talsperson for sivilforsvaret i området, til det amerikanske nyhetsbyrået AP. 

Det er helsedepartementet på Gazastripen som opplyser om antallet drepte og sårede.

Totalt skal 45 mennesker ha blitt drept fredag. 25 av dem oppholdt seg ifølge helsemyndighetene seg i en teltområde i Mawasi i vestre del av Rafah.

Også palestinsk Røde Halvmåne har meldt om angrepet mot Mawasi.

 Eyad Baba / AFP / NTB
LUFTANGREP: Flere mål har blitt angrepet på Gazastripen fredag. Her ses røyk fra en teltleir i Khan Younis. Foto: Eyad Baba / AFP / NTB

Til nyhetsbyrået Reuters sier en innbygger i området at teltene ble beskutt av israelske stridsvogner.

Områdene som ifølge sivilforsvaret er angrepet, er like utenfor den «trygge sonen» som Israel har definert. Den israelske hæren sier de undersøker meldinger om angrep på de aktuelle stedene.

IDF sier at styrkene deres utførte «presise, etterretningsbaserte» aksjoner i Rafah-området, hvor soldater var involvert i nærkamper og skal ha lokalisert tunneler brukt av militante.

Også Khan Younis og Gaza by har blitt angrepet fredag. 

Read Entire Article