Minst 100 skal være drept i angrep mot Gaza-skole

1 month ago 26



Minst 100 mennesker er ifølge palestinske myndigheter drept i et angrep mot en skole i Gaza by. Israels forsvar sier målet var et Hamas-senter i bygningen.

Publisert: 10.08.2024 07:07 | Oppdatert: 10.08.2024 07:23

Minst 100 mennesker er ifølge palestinske myndigheter drept i et angrep mot en skole i Gaza by. Israels forsvar sier målet var et Hamas-senter i bygningen.

Skolen fungerte som midlertidig oppholdssted for internt fordrevne palestinere, melder palestinernes offisielle nyhetsbyrå Wafa, som siterer Hamas' mediekontor, lørdag morgen.

Aftenposten har ikke mulighet til å uavhengig bekrefte opplysningene.

Flere titalls såret

Talsmann Mahmoud Basal for sivilt beredskap på Gazastripen sier til nyhetsbyrået AFP at dødstallet ligger mellom 90 og 100, og at flere titalls er såret. Han sier at det var skolen Al-Tabaieen i Al-Sahaba-området i Gaza by som ble angrepet.

Det israelske forsvaret (IDF) bekrefter å ha gjennomført et luftangrep og sier det var rettet mot et Hamas-senter i skolebygningen.

– Et presisjonsangrep rammet Hamas-terrorister som var operative inne i et kommando- og kontrollsenter tilhørende Hamas, tilknyttet Al-Tabaieen-skolekomplekset, står det i en uttalelse fra IDF.

Skal ha skjedd under morgenbønn

Den israelske avisen Times of Israel og den israelske avisen Haaretz har også omtalt saken.

IDF uttaler på X at israelske styrker forut for angrepet iverksatte mange tiltak, blant dem innhenting av etterretningsopplysninger, for å redusere sjansen for å ramme sivile.

– Terrororganisasjonen Hamas bryter systematisk folkeretten og opererer fra sivile tilfluktsrom mens de bruker befolkningen som menneskelig skjold, skriver IDF videre.

Basal beskriver i et innlegg i meldingstjenesten Telegram angrepet som «en grusom massakre».

Ifølge en melding fra Al Jazeera på X skjedde angrepet under morgenbønnen.

Read Entire Article