Meies ned av regelryttere

1 month ago 25



Publisert: 29.07.2024 07:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Advokat Erik Råd Herlofsen mener i Aftenposten (30. juni) at Oslo kommune har en skremmende holdning til eldre når kommunen utestenger dem over 70 år fra å være eksamensvakter i kommunens regi.

Herlovsen skriver at «ingen bestrider Oslo kommunes triste og diskriminerende beslutning». Det siste er ikke riktig. Det sentrale eldrerådet i Oslo har i et brev til Byrådsavdelingen for utdanning protestert og bedt om at praksisen med å utestenge eldre over 70 år fra å være eksamensvakt, blir revidert.

Eldrerådet viser blant annet til Hammersborgerklæringen, der det heter at: «Byrådet vil legge til rette for at kommunalt ansatte får fortsette i arbeid etter fylte 70 år når både arbeidstager og arbeidsgiver ønsker dette.»

Det sentrale eldrerådet er enig med Herlofsen om at beslutningen strider
mot Oslo kommunes vedtatte seniorpolitikk. Men ut over å vise til regler og
erklæringen, burde det være tilstrekkelig å utvise sunn fornuft og ha et åpent
sinnelag.

Det kan ikke være mulig at regelryttere i fart skal kunne meie ned friske,
raske – og kloke – eldre, som mer enn noen egner seg som eksamensvakter.
Eldrerådet har også bedt kommunen om en begrunnelse for sin beslutning. Ved helt enkelt å rette opp sitt feilgrep, slipper vi å få en slik begrunnelse.

Kari Hauge

Sturla Bjerkaker

Leder og nestleder i Det sentrale eldrerådet i Oslo

Read Entire Article