Medaljen glapp for Nordås

1 month ago 22

Etter en runde der Jakob Ingebrigtsen tok regien og løp i verdensrekordtempo, la Nordås seg nest sist.

Ingebrigtsen var verdens beste hare, men sprakk på oppløpet. Det gjorde at Cole Hocker til slutt vant foran Josh Kerr. Også Yared Nuguse snek seg foran Ingebrigtsen, som ikke fikk medalje.

Noen meter bak løp Nordås inn til sjuendeplass med tiden 3.30,46.

Revansje etter EM

Fjoråret var som et eventyr for Narve Gilje Nordås, som senket sin personlige rekord gang etter gang og kronet det hele med bronse på 1500 meter i EM.

Denne sesongen har vært langt mer variabel.

Gjennom våren oppnådde han ikke de store tidene, og EM i juni ble en gedigen skuffelse. Jærbuen røk ut i forsøket på 1500 meter og ble bare nummer elleve på 5000 meter.

– Jeg er helt resignert, flat og tom, sa han etterpå.

Men etter EM har det gått bedre. Først vant han Diamond-league-løpet på 3000 meter i Stockholm. Deretter satte han klar årsbeste på 3.31,06 på 1500 meter i Monaco midt i juli.

En uke senere var han bare noen centimeter fra å vinne Diamond League-stevnet i London.

I OL tok han seg greit videre fra forsøksheatet, da han ble nummer tre bak suverene Josh Kerr.

I semifinalen holdt han på å gå på en blemme. Han visste godt at de seks beste i semifinalen skulle til finalen, men på oppløpet lå nordmannen som nummer sju.

Nordås oppdaget dette få meter før mål og måtte spurte intenst. Han kom seg forbi en konkurrent, og dermed sikret han en plass i finalen.

Jeg trodde jeg hadde bedre kontroll enn som så, sa Nordås etter semifinalen.