Medaljehåpet Richard (30) har gått opp åtte kilo på et halvt år

1 month ago 12



– Det tøffeste har vært å trykke i meg mat hele tiden, sier Richard Ordemann (30).

Richard Ordemann i møte med VG i OL-landsbyen torsdag. Foto: Ole Kristian Strøm / VG
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 10.08.2024 10:45

Han går for gull i taekwondo i OL. Han har gjort et spesielt grep.

For etter å ha stilt i klassen under 80 kilo i Tokyo i 2021, har han valgt å gå opp i tungvektsklassen, pluss 80 kilo, til Paris-lekene. Han skal i aksjon lørdag klokken 11.48.

– Jeg byttet vektklasse sånn offisielt i februar, så det er ikke så lang tid, forteller 30-åringen som tapte bronsefinalen i Tokyo.

– Hvordan har du fikset dette?

– Det blir en litt annen styrketrening enn tidligere og så spiser man jo mer. Det tøffeste for meg har vært å trykke i meg mat hele tiden. Få nok mat. Jeg synes det har vært vanskelig.

– Vi andre hadde likt å spise oss opp ....

– Ja, andre mener at det er et luksusproblem. Men det er ikke så lett når du trener to ganger om dagen, trener hardt og lenge. Jeg trodde det skulle være mer behagelig enn det har vært!

  • Alt av OL ser du på MAX

Ordemann forteller at han hadde en normalvekt på rundt 83 kilo da han var i klassen under 80 kilo. Nå? 91 kilo.

– Heldigvis er mesteparten blitt muskler. Six-packen er ikke like definert som den var, naturlig nok. Men den titter fortsatt fram!

– Hvorfor byttet du vektklasse?

– Fordi ... jeg ser muligheten av å dra fordel av de kvalitetene jeg har hatt i en lettere vekt. Eksplosivitet, hurtighet. Så prøver jeg å bringe de kvalitetene jeg hadde i minus 80 med meg og kanskje forsterke litt.

Foto: Ole Kristian Strøm / VG

– Dessuten var jeg høy for 80-kilosklassen. Jeg er fortsatt høy i tungvekt. Det er noen som er høyere enn meg der, men jeg tror fortsatt vil ha en høydefordel - som jeg hadde i 80-kilosklassen.

– Du tør å si at du går for gull?

– Man går alltlid for gull! Men jeg sier ikke at jeg er gullfavoritt, det gjør jeg ikke. Jeg går for gull. Det var ganske bittert at jeg ikke fikk medalje sist. Nå er jeg her for å hente medalje. Det er planen, så får vi se om det strekker til.

Ordemann mot Tyrkiske Enbiya Taha Bicer i EM tidligere i år. Foto: ANDREJ CUKIC / EPA / NTB

Ordemann har bodd på Mallorca siden september. Der får han sparringen han trenger.

– Det er for lite matching i Norge.

Michael Jørgensen følger taekwondo for Olympiatoppen:

– Jeg tenker at det er en helt naturlig utvikling i Richards taekwondo-reise, sier han om at Ordemann har gått opp en vektklasse.

– Det er sjelden man lykkes i sitt første OL. 5. plass var for resten ikke verst, men jeg vet at Richard har store ambisjoner og har drømt om medalje i mange, mange år, sier Jørgensen til VG.

– Tungvektklassen er myteomspunnet. Det kommer 100 prosent sikkert til å bli et drama!

PS: Ordemann skal i aksjon lørdag kl. 11.48. Eventuell kvartfinale kl. 15.57.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin Sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article