Markus Henriksen gir seg i Rosenborg etter sesongen

5 hours ago 3



Glenn Solberg gir seg som trener for Sveriges håndballandslag med umiddelbar virkning. Den snart ledige jobben til Thorir Hergeirsson i Norge har han ikke tenkt på.

Solberg har selv valgt å fratre stillingen, opplyser Sveriges Håndballforbund på sine nettsider.

– Det føles riktig for meg nå etter fem fantastisk år i Sverige, sier Solberg til NTB.

I svenske medier omtales avgangen som en «bombe» og «sjokkbeskjed». Solbergs kontrakt varte opprinnelig til sommeren 2026.

– Det er ikke så mange som kjenner meg og er tett på meg gjennom et år. Det føles riktig for meg og svensk håndball, sier Solberg om avgjørelsen.

Thorir Hergeirsson leder håndballjentene i høstens EM før han slutter. Den ledige jobben har Solberg, som har en fortid som Norge-assistent, ikke tenkt noe på, hevder han.

– Jeg har vært i en prosess med hva jeg skal gjøre, hvilke beslutninger jeg skal ta. Det har vært fokus for meg. Jeg skal bruke tiden framover, sier Solberg til NTB.

– Har du blitt kontaktet av forbundet?

– Nei, ingenting. Jeg har ikke tenkt så langt. Jeg skal lande nå.

Norges Håndballforbund er i full gang med arbeidet med å finne Hergeirssons erstatter.

Håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud vil ikke si om Solberg er aktuell som erstatter.

– Jeg har masse positivt å si om Glenn. Han gjorde en god jobb for Norge under min tid. Han har masse kompetanse og masse å vise til, sier han til NTB.

Det var Solberg som tok initiativ til å avslutte jobben med svenskene nå.

– Vi har valgt å imøtekomme Glenns ønske. Det er veldig trist, men vi respekterer hans beslutning, sier generalsekretær Robert Wedberg.

Solberg tok over som landslagssjef etter EM i 2020, og året etter ledet han lagte til VM-finale, der det ble tap. I EM 2022 kunne svenskene juble for sitt første mesterskapsgull på 20 år, før det ble bronse i årets EM.

Read Entire Article