Marius Borg Høiby siktet for vold

1 month ago 26



Marius Borg Høiby under regjeringens feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sønnen til Mette-Marit har ikke forklart seg til politiet.

tirsdag 6. august kl. 20:27

Øyvind Bratlien er engasjert av Borg Høiby som forsvarer. Han skriver i en melding til VG at Borg Høiby er siktet for kroppskrenkelse.

– Som etter loven er den minst alvorlige form for vold. Hverken min klient eller jeg er blitt gjort kjent med hele innholdet i saken, og han har heller ikke forklart seg ennå, etter råd fra meg.

Se og Hør omtalte saken først.

Bratlien ber også om at Borg Høiby får fred fra media etter hendelsen.

– Det er viktig at prosessen får gå sin gang på riktig måte, og at media respekterer min klients behov for privatliv og ro. Politiet må få gjøre jobben uten at mediene avgjør faktum og skyld. Det er eventuelt rettens oppgave om saken ender der.

Pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt skriver følgende i en e-post til Nettavisen.

– En person ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse og senere dimittert fra arresten.

VG har ikke lykkes å få en kommentar fra Slottet, Borg Høiby eller den fornærmede kvinnen. Politiet i Oslo vil ikke kommentere saken overfor VG før onsdag.

Tirsdag skulle kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit være tilstede i Paris for å heie på de norske utøverne under OL. Kronprinsen reiste som planlagt, mens Mette-Marit ble værende hjemme.

Til Se og Hør bekrefter Slottet at reisen er utsatt, men at Mette-Marit håper på å reise ned senere.

Read Entire Article