Marius Borg Høiby siktet etter voldshendelse

1 month ago 25



Kronprinsessens sønn ble pågrepet i helgen. Han har ikke forklart seg for politiet, sier advokaten.

Marius Borg Høiby og hans mor kronprinsesse Mette-Marit på prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert: 06.08.2024 20:28

Kortversjonen

Marius Borg Høiby (27) er kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn. Han er siktet for kroppskrenkelse etter en hendelse i en leilighet på Frogner i Oslo i helgen.

Advokat Øyvind Bratlien bekrefter overfor Aftenposten at han representerer Høiby.

– Hverken min klient eller jeg er blitt gjort kjent med hele innholdet i saken, og han har heller ikke forklart seg ennå, etter råd fra meg. Det er derfor ikke mye jeg kan si nå, sier han.

Det var Se og Hør som først meldte om saken.

Oslo politidistrikt bekrefter at de etterforsker en voldshendelse som skal ha skjedd natt til søndag, men vil ikke bekrefte at den siktede er kronprinsessens sønn. Politiet rykket ut til adressen på Frogner søndag formiddag.

– En person ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse og senere dimittert fra arresten. Vi har ingen ytterligere opplysninger tilknyttet denne hendelsen per nå, skriver pressesjef Unni Grøndahl i en SMS til Aftenposten.

Aftenposten har stilt flere oppfølgingsspørsmål til politiet uten å få svar.

Marit Tjessem, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, Marius Borg Høiby prins Sverre Magnus, kong Harald (t.v. foran), prinsesse Ingrid Alexandra og dronning Sonja. Foto: Lise Åserud / NTB

Kronprinsessen droppet OL-reise

Kongefamiliens sikkerhet ivaretas blant annet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Seniorrådgiver Martin Bernsen bekrefter at PST er orientert av Oslo-politiet om en hendelse natt til søndag.

– Vi ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer og henviser til Oslo-politiet, sier han.

Advokat Bratlien minner om at saken er på et tidlig stadium.

– Det er viktig at prosessen får gå sin gang på riktig måte, og at media respekterer min klients behov for privatliv og ro. Politiet må få gjøre jobben uten at mediene avgjør faktum og skyld. Det er evt rettens oppgave om saken ender der, sier han.

Kongehuset har foreløpig ikke besvart Aftenpostens henvendelser.

Kronprinsesse Mette-Marit skulle tirsdag ha vært i Paris for å følge de olympiske leker. Tidligere i dag ble det kjent at hun har utsatt reisen. Kronprinsen reiste som planlagt.

Read Entire Article