Marius Borg Høiby pågrepet på nytt

5 days ago 11



Marius Borg Høiby har blitt pågrepet på nytt. Det skriver politiet i en pressemelding.

– Vi vil i løpet av formiddagen komme tilbake til informasjon om bakgrunnen for pågripelsen, i tillegg til status i saken for øvrig, skriver politiet.

Etter det NRK erfarer, er Høiby siktet for brudd på besøksforbud. NRK får opplyst at pågripelsen skjedde i Innlandet.

I august ble Høiby siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler etter en hendelse i sin ekskjærestes leilighet på Frogner i Oslo natt til 4. august.

I september ble han ilagt besøksforbud overfor den fornærmede kvinnen.

I en tekstmelding til NRK skriver Oslo-politiets pressesjef Unni Grøndal at det vil komme en oppdatering i løpet av dagen.

Vold, skadeverk og trusler

Ti dager etter han ble pågrepet 4. august, uttalte Høiby seg offentlig i en skriftlig uttalelse gjennom sin forsvarer Øyvind Bratlien.

Der innrømmet han at han hadde utøvd vold i alkohol- og kokainrus. Han uttalte også at han har flere psykiske lidelser, og at han over lengre tid har slitt med rusbruk.

Etter at siktelsen mot Høiby ble kjent, gikk to av hans ekskjærester ut mot ham i sosiale medier. Både Julianne Snekkestad og Nora Haukland påstod at kronprinsessens sønn har utsatt dem for fysisk og psykisk vold.

Politiet opprettet undersøkelsessaker, og Snekkestad og Haukland fikk status som fornærmet. Høiby er ikke siktet i disse sakene.

Avviste forskjellsbehandling

Onsdag avviste Oslo-politiet overfor NRK at de har forskjellsbehandlet Høiby.

Det skjedde i etterkant av at Se og Hør publiserte flere lydopptak fra en forebyggende samtale to politiansatte hadde med Høiby i september i fjor.

Politiet troppet opp hjemme hos Høiby på Skaugum fordi de ville snakke om miljøet de mener han omgås med, ifølge enhetsleder Frode Larsen.

– Vi hadde et genuint ønske om å gi han informasjon om at han var i feil miljø, forklarte enhetslederen overfor NRK.

Publisert 14.09.2024, kl. 11.56 Oppdatert 14.09.2024, kl. 11.59

Read Entire Article