Mann fra Vestlandet siktet for å ha svindlet 175 personer

1 month ago 18



En mann i 30-årene ble i går utlevert fra Kanariøyene. Politiet mener han har utført grovt bedrageri for en halv million kroner.

 Borja Suarez / Scanpix
FERIEPARADIS: Mannen ble arrestert på Kanariøyene i juli, etter å ha vært etterlyst i nesten ett år. Onsdag ble han utlevert og hentet hjem av norsk politi. Dette bildet er fra Las Palmas på Gran Canaria. Foto: Borja Suarez / Scanpix

Publisert 01.08.2024 10:28 Sist oppdatert 17 minutter siden

Etter å ha vært etterlyst av norsk politi i nesten ett år, ble en mann i 30-årene onsdag utlevert og hentet hjem fra Spania.

– Vi har siktet han for 175 straffesaker. Det er mengde av saker som gjør at vi mener vi kan sikte han for grovt bedrageri.

Det sier politioverbetjent Stine Mari Vårdal i Vest politidistrikt.

– Mannen har solgt varer til kunder som kunder har betalt for, men ikke fått. Det er snakk om en totalsum på 500.000 kroner, sier Vårdal.

– Hva og hvor har han solgt? 

– Vi ønsker ikke å gå ut med dette, men det er er salg gjort på det private markedet på nettet.

175 fornærmende

Politiet har jobbet med straffesaker mot mannen siden juni 2023. Vårdal sier de har lagt ned betydelige ressurser på etterforskningen.

– Kunder som ikke mottok varene sine tok kontakt med politiet. Da vi undersøkte sakene fant politiet enda flere bedrageri, og tok selv kontakt med kunder, sier Vårdal.

Det er snakk om 175 individuelle saker, og 175 individuelle fornærmende, forklarer hun. Mannen har altså ikke forsøk å lure samme person to ganger.

I september 2023 ble mannen etterlyst. 

– Først nasjonalt og så internasjonalt, sier Vårdal.

Fengslet i fire uker

9. juli i år ble mannen pågrepet på Kanariøyene i Spania, hvor han har vært varetektsfengslet i påvente av utlevering til Norge.

Onsdag kom han til Vestlandet, og mannen i 30-årene har torsdag samtykket til fire veker vareteksfengling.

– Vi mener det er fare for gjentakelse og unndragelse, sier Vårdal.

Mannens forsvarer, Ivar Blikra, har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelser.

Read Entire Article