Maanum senket Rosenborg - sikret Arsenal-avansement i mesterligakvaliken

1 week ago 11



Tennistalentet Emily Sartz-Lunde (18) og hennes marokkanske makker, Malak El Allami (18), hadde få problemer i doublefinalen i junior i US Open.

– Det var så fantastisk! Jeg fikk gåsehud, dette er alt jeg har jobebt for siste årene, det var kjempebra, sier en strålende fornøyd US open-vinner til NRK.

Lunde og El Allami vant tittelen med settsifrene 6-2, 4-6, 10-6 mot tsjekkerne Julie Pastikova og Julia Stusek. På vei mot finalen tapte den norsk-marokkanske duoen kun to sett.

Lunde og El Allami fikk en drømmestart på finalen da de brøt tsjekkernes første servegame og raskt gikk opp i 3-0-ledelse. Den ledelsen ga de aldri fra seg, men brøt heller nok en gang og vant settet 6-2.

I andre sett slo imidlertid Pastikova og Stusek tilbake da de brøt Lunde og El Allamis andre servegame. Og som i første sett, klarte også tsjekkerne å bryte to ganger og vant dermed settet 6-4.

Dermed måtte kampen avgjøres i et match-tiebreak, hvor det var første lag til ti poeng. Duoene fulgte hverandre til 5-5, før Lunde og El Allami rykket ifra og vant 10-6.

– Det er stort for meg, men det er stort for norsk tennis også. Det viser at det er mulig, bare man jobber på. Nå håper jeg at flere juniorer kommer etter Nicolai (Budkov Kjær) og meg selv.For verdenseneren Nicolai Budkov Kjær ble det derimot ingen jubelkveld. Nordmannen spilte også finale, men i singleturneringen i US open, og startet glitrende mot spanske Rafael Jodar. Budkov Kjær vant det første settet 6-2.

Men i det andre settet vant spanjolen med de samme sifrene, og da Jodar vant 7-6 i siste sett, måtte det et tie break til for å kåre en vinner.

Der var spanjolen fullstendig overlegen, og nektet Budkov Kjær sin andre Gram Slam-turneringsseier denne sesongen.

Det hadde i så fall satt 18-åringen opp på en helt spesiell liste.

Read Entire Article