– Må ha hatt tidenes tivoliopplevelse inni der

1 month ago 24



Trodde det var en spøk:

Det ansatte ved Coop Obs på City Nord i Bodø fikk seg litt av en overraskelse da de sjekket panteautomaten.

 Robin Jensen / TV 2
UTROLIG HISTORIE. De ansatte ved Coop Obs på City Nord i Bodø trodde knapt det de så da de oppdaget skapningen som lå inne i denne pantemaskinen på senteret. Foto: Robin Jensen / TV 2

Publisert 01.08.2024 12:19

Saken oppsummert

  • Et pinnsvin ble funnet inne i en panteautomat ved Coop Obs på City Nord i Bodø, etter å ha krøpet inn i en pantefylt sekk.
  • Varehussjef Thor Christian Larsen og assisterende tørrvareleder Heidi Nohr var involvert i redningen av pinnsvinet fra maskinen.
  • Pinnsvinet, som var uskadet, ble forsiktig fjernet og plassert på en plen utenfor senteret for å fortsette sitt liv i naturen.
  • Ansatte ved City Nord har tidligere funnet uvanlige gjenstander i panteautomaten, inkludert kjøkkenkniver, briller og en dildo.

Oppsummeringen er laget med kunstig intelligens (KI) fra OpenAI. Innholdet er kvalitetssikret av TV 2s journalister.

– Vi har et callinganlegg her på kjøpesenteret. Plutselig fikk jeg den rareste meldingen jeg noen ganger har hørt, sier Thor Christan Larsen, som tenkte at dette ikke kunne stemme. 

Han er varehussjef på Coop Obs ved City Nord i Bodø. Meldingen kom fra en kollega som skulle tømme panteautomatene på senteret.

«Vi har en situasjon der det ligger et pinnsvin inne i pantemaskinen», lød meldingen.

– Jeg trodde at det var noen som spøkte med meg, men det stemte, forteller Larsen. 

HVA I ALLE DAGER?: Det var litt av et syn som møtte de ansatte da de så pinnsvinet på innsiden av den ene panteautomaten på kjøpesenteret City Nord i Bodø. Foto: Heidi Nohr
HVA I ALLE DAGER?: Det var litt av et syn som møtte de ansatte da de så pinnsvinet på innsiden av den ene panteautomaten på kjøpesenteret City Nord i Bodø. Foto: Heidi Nohr

Det var Avisa Nordland som omtalte saken først.

Utrolig syn

Heidi Nohr var på jobb. Hun hørte plutselig en kollega som ropte.

– Det er et pinnsvin her. Da sprang jeg ned. Jeg skyndte meg å ta et bilde, for dette måtte dokumenteres, sier Heid Nohr, assisterende tørrvareleder ved Coop Obs på City Nord.

For inne i selve trommelen hvor man tømmer plastsekker med pant, lå det en liten kar og stirret på de to.

Alle flaskene var borte. Det var bare pinnsvinet igjen.

– Han må jo hatt tidenes tivoliopplevelse inni der, for det går jo rundt og rundt. Heldigvis er det ikke rare farten på trommelen da, forteller Nohr.

 Larsen mener at pinnsvinet har vært heldig.

– Pinnsvinet kunne ha blitt most inni der, men det ble det heldigvis ikke. Det ble oppdaget tidlig og i tide. Jeg tror nok pinnsvinet var litt fortumlet, humrer Larsen.

 Robin Jensen, TV 2
FORTUMLET: – Jeg trodde først at det var en spøk da den meldingen kon. Dette har vi aldri opplevd før, sier Thor Christan Larsen, varehussjef hos Coop Obs på City Nord. Foto: Robin Jensen, TV 2

– Men hvordan kan et pinnsvin ha havnet i en panteautomat?

– Det er helt klart at noen må ha tømt en sekk med pant som har stått ute en stund. Pant lukter, og det må nok a tiltrukket seg pinnsvinet. Dette var nok en fin plass for litt næring har nok karen tenkt, og krøpet inn i sekken.

– Hvor ofte skjer slikt?

– Du kan få lov til å gjette én gang. Det er et rundt tall du får som svar. Det kommer nok neppe til å skje igjen at vi finner pinnsvin inne i en panteautomat, humrer Larsen.

Den neste utfordringen for de ansatte, var å få pinnsvinet ut av panteautomaten.

Fant dildo

Det var en kollega som fikk oppdraget med å ta pinnsvinet ut.

 Robin Jensen/ TV 2
UNIKT: – Det er det utroligste vi finner inne i panteautomatene, men et pinnsvin har jeg aldri opplevd før, sier Heid Nohr, assisterende tørrvareleder ved Coop Obs på City Nord. Foto: Robin Jensen/ TV 2

– Heldigvis så er han litt tøffere enn meg. Han plasserte karen forsiktig i en handlekurv, også trillet jeg den ut igjen. Han ble plassert på en plen utenfor senteret, og til et liv videre ut i naturen hvor den hører hjemme, forteller Nohr.

– Den virket uskadet og gikk på alle fire. Den virket litt nysgjerrig til tross for tivoliopplevelsen, sier Nohr.

City Nord er Bodøs største mottakssted for pant, og det er det mest utroligste som havner inne i pantemaskinen.

 Heidi Nohr
FRIHET: Etter å ha blitt kastet rundt inne i pantetrommelene, var det klart for et liv i frihet igjen for pinnsvinet. Foto: Heidi Nohr

 – Vi henter gjerne ut kjøkkenkniver og briller. Til og med en dildo har vi plukket ut av panteautomaten, ler Nohr.

Klar oppfordring

Slike pantemaskiner koster mange hundre tusen kroner, og varehussjefen har en klar oppfordring.

– Rådet er at folk må bli litt flinkere å gå igjennom det som ligger inne i sekkene som de panter. Det viktigste er uansett at folk fortsette med å pante, sier Larsen.

Både Nohr og Larsen er glade for at det ble en lykkelig slutt på den noe uvanlige hendelsen på kjøpesenteret.

– Vi er veldig glade for at dette gikk bra, også skjer det nok neppe igjen, forteller Larsen og Nohr.

Read Entire Article