Luftangrep i Rafah – skal ha rammet teltleir for internt fordrevne

3 weeks ago 23



Bildet er hentet fra en video, og skal vise brann i teltleiren for internt fordrevne palestinere i Rafah søndag, skriver nyhetsbyrået Reuters. Foto: Reuters

Minst 30 mennesker er drept i et israelsk luftangrep, ifølge Hamas. Israel bekrefter at det har vært et angrep i området, og sier de undersøker påstandene.

søndag 26. mai kl. 23:26

Angrepet skal ha rammet telt for internt fordrevne i Rafah, ifølge Hamas.

Den israelske hæren IDF bekrefter at de står bak et luftangrep i Rafah sønndag.

– Vi er kjent med påstandene om at en brann brøt ut i området på grunn av angrepet, og at flere ikke-involverte personer skal ha blitt skadet. Vi undersøker dette, skriver de på X i 23-tiden søndag kveld.

Palestinske leger opplyste tidligere søndag kveld til nyhetsbyrået AP at minst 22 mennesker er drept.

Bilder og videoer i sosiale medier som skal vise ødeleggelsene i teltleiren søndag kveld, viser store flammer og forkullede og lemlestede lik.

– Palestinas Røde Halvmånes ambulansemannskaper transporterer et stort antall drepte og sårede etter at okkupanten angrep internt fordrevnes telt i nærheten av FN-hovedkvarterene nordvest for Rafah, sier organisasjonen i en melding på X.

Israel: Var rettet mot terrorister

Israel hevder at angrepet i Rafah var basert på etterretning, og at det ble brukt presisjonsvåpen.

De skriver også at de mener angrepet var i tråd med folkeretten, da det var terrorister som var målet.

– Det var rettet mot et område hvor viktige Hamas-terrorister var bosatt, skriver de på X.

Angrepet skjer to dager etter at FN-domstolen ICJ beordret Israel til umiddelbart å stanse militæroffensiven i Rafah, åpne grenseovergangen der for nødhjelp og gi etterforskere tilgang til området.

Israel har sagt at de mener ordlyden i ordren fra domstolen gir rom for militære handlinger i Rafah.

Røde Halvmåne sier området som ble angrepet søndag kveld er utpekt av Israel som et «humanitært område», og at dødstallet sannsynligvis kommer til å øke.

Angrepet skal ha funnet sted i nabolaget Tal al-Sultan, rundt 2 kilometer nordvest for sentrum av Rafah by. Dette nabolaget er en del av områdene som den israelske hæren ga sivile ordre om å forlate tidligere i mai, skriver nyhetsbyrået AP.

Søndag sendte væpnede palestinere raketter mot Tel Aviv for første gang på flere måneder, og flere av rakettene skal ha blitt avfyrt fra nettopp Rafah, skriver AP.

Read Entire Article