Lillefosse kjørt bort i rullestol etter OL-drama: – Stor skuffelse for meg

1 month ago 27



Friidrettsprofilen Pål Haugen Lillefosse skadet seg på oppvarming og måtte trekke seg fra kvalifiseringen i stav under OL i Paris. Han er langt nede.

1 av 2Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Publisert: 03.08.2024 10:58

Bergenseren skulle gjøre et treningshopp da han måtte avbryte i tilløpet etter å ha fått store smerter. Han fikk raskt medisinsk tilsyn.

Etter hvert ble Lillefosse kjørt ut av arenaen i rullestol.

NTB var i kontakt med friidrettsutøvernes presseansvarlige Halvor Lea umiddelbart etter skadesmellen. Han opplyste at det ble jobbet med å skape klarhet i skadesituasjonen til stavhåpet.

Litt etter kom det offisiell informasjon fra den norske leiren.

– Pål fikk akutt smerte i hælen, og etter undersøkelse viser det seg at han har en skade i akillesen. Han vil nå reise hjem for ytterligere diagnostikk og behandling, sier landslagslege Ove Talsnes.

Tilbakevendende

Hovedpersonen selv er langt nede.

– Dette var en stor skuffelse for meg. OL var sesongens store mål, og jeg var godt forberedt. Jeg har trøblet med akillessen tidligere i sesongen, men følte meg fin da jeg kom til Paris, sier Lillefosse.

Han blir nå fulgt opp medisinsk, og det opplyses at han ikke ønsker å gjøre intervjuer utover uttalelsen som er sendt ut.

Lillefosse har slitt med akillesproblemer denne sesongen. Det har gjort det svært vanskelig for ham å konkurrere.

Ut fra TV-bildene fra Paris var det tydelig at det igjen var akillesen som skapte trøbbel for den tidligere EM-bronsevinneren.

Ekspertene skremt

– Oioioi, faren er at det er akillesen som ryker der. Huffameg. Jeg har vært i nærheten av noen som har gjort det før, og det likner dessverre litt, men det er umulig å si, sa NRK-kommentator Jann Post.

– Det har vært en vanskelig sesong for Pål. Da er det bare problemer som forsterker seg og fortsetter for hans del. Det hadde vært et lite under dersom han hadde klart å stable på beina en medaljeform her, supplerte ekspert Vebjørn Rodal.

Under årets EM måtte Lillefosse også trekke seg som følge av skade. Lørdag måtte han tåle en ny gedigen skuffelse.

Lillefosse tok bronsemedalje i europamesterskapet i München i 2022. Han har tidligere også tatt samme medalje i U23-EM.

Read Entire Article