Leteaksjon etter jente (10) - har vært borte i over to timer

1 month ago 19



Politiet har satt i gang full leteaksjon på Lifjell i Midt-Telemark. En ti år gammel jente er savnet.

LETEAKSJON: Det er satt i gang leteaksjon på Lifjell etter at et barn kom bort fra turfølget sitt. Foto: Andreas Soltvedt

– Politiet bistår ved Lifjell og Bestemorssløyfa etter at et barn har kommet bort fra sitt turfølge. Politihelikopter og frivillige er også på vei for å bistå i søket, melder operasjonsleder Eskil Hagen Olsen i Sør-Øst politidistrikt like før klokken 14 tirsdag.

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Ståle Fuglaas, er det en ti år gammel tysk jente som er savnet. Jenta heter Matilda.

– Det er en ti år gammel jente fra Tyskland, Matilda. Hun har langt lyst hår, blå fleecejakke, sort turbukse og rosa og lilla tursko, sier Fuglaas om det den savnede jenta hadde på seg. Han er litt usikker på jentas høyde.

I 14.30-tiden kunne man se helikopter sirkle i lufta i området. Hundepatrulje og flere politibiler er på plass i området.

– Status nå er at vi bygger på med frivillige mannskaper til å delta i søket. Vi har redningshelikopter og politihelikopter i søk og politipatruljer og hundepatruljer i søk per nå, og venter påfyll av frivillige mannskaper, sier Ståle Fuglaas, politiets innsatsleder på stedet.

Vært borte i over to timer

Jenta var sammen med familie i område rasteplassen ved Bestemorsløyfa på Lifjell.

– Hun har trolig gått litt i forveien fra dem, og har vært borte i over to timer fra familien, sier Fuglaas, og opplyser at de har en pårørendekontakt som tar vare på familien mens politiet søker etter jenta.

Setter inn store ressurser

Lifjell kan til tider være værhardt, men så langt er det oppholdsvær og greie temperaturer.

– Hun er relativt godt kledd, men er ikke fjellvant, 10 år og fra Tyskland i et ukjent område. Vi i setter store ressurser inn nå for å finne henne så raskt som mulig, sier Fuglaas.

Røde Kors har kalt ut frivillige fra Seljord, Nome, Bø, Sauherad og Skien, ifølge Fuglaas.

– Nå samhandler vi mannskapene våre med politiet og bistår dem med mannskaper fra oss. Det er også mannskaper fra Seljord på vei, samt mannskaper fra Norsk folkehjelp i Grenland, sier leder i Bø og Sauherad Røde Kors, Sondre Røstad.

Han forteller at de ligger an til å bli en god del ATV-er og mellom ti og tjue mannskaper, per nå.

Varden kommer tilbake med mer.

Foto: Andreas Soltvedt

Foto: Andreas Soltvedt
Read Entire Article