Lengste Haaland-ferie siden 2017: – Hviler et ekstra ansvar på Erling

1 month ago 28



Nok yacht, DJ-jobbing og vedhogging – Erling Braut Haaland (23) må ta et ekstra ansvar etter sin første lengre ferie på mange år.

 Slik beskrev Erling Braut Haaland sesongens første triumf, Community Shield-seieren over Manchester United lørdag 10. august. Her feirer han med trener Pep Guardiola. Foto: Nick Potts / Pa Photos / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 14.08.2024 13:56

– Jeg har hatt min lengste pause siden 2017, og det var ganske fint. Kroppen min er uthvilt og klar for en ny sesong. Det føltes fantastisk, og jeg trengte pausen. Jeg var ganske sliten.

Det sa Haaland på en pressekonferanse i New York under sesongoppkjøringen. Til helgen starter han og Manchester City Premier League-sesongen hjemme mot Chelsea.

Uten norsk EM-deltagelse, fikk jærbuen sommerferie helt fra etter kampen mot Danmark 8. juni og til 15. juli.

I tillegg rakk han rundt en uke med fri etter FA-cupfinalen i mai og før Norges privatlandskamper en drøy uke senere.

Han har delt bilder fra en luksuriøs yacht-ferie i Middelhavet, og blitt filmet mens han gjorde en gjesteopptreden som DJ i Marbella:

I tillegg har han vært hjemme i moderlandet. Han har delt bilder fra hjemlige trakter i Rogaland, og ifølge Bergensavisen også vært på familiestedet på Voss.

Der ble han etter sigende også tvunget (!) av faren Alfie til å hogge ved rett før hjemreisen til Manchester.

– Jeg var i fjellet og hogget ved hele dagen. Jeg hadde ikke noe valg, spøkte Haalandspøkte HaalandI en video publisert på klubbens YouTube-kanal. under de fysiske testene da han var tilbake i Manchester.

En god blanding av glamour ved havet og jordnær, norsk ferie der, altså.

Kontrasten er stor til fjorårets hardkjør etter «Treble»-sesongen. Denne sommeren har han hatt både mye mer fri og lengre tid til å forberede seg for sesongen:

Haaland selv sier batteriene er ladet, og landslagssjef Ståle Solbakken sier at dette var det lille positive ved at Norge ikke kom til EM.

– Erling har jo en typisk, eksplosiv kropp. Det gjør at jeg tror han kommer til å tjene på det. Han er jo også en spiller som har hatt stort mentalt press på seg over langt tid. Det å hvile hodet har også en del å si, sier Solbakken.

Jærbuen har sammen med Oscar Bobb, Jack Grealish, Kalvin Phillips og Rico Lewis vært de mest profilerte City-spillerne på årets USA-turné. Resten har fått fri av Guardiola – mye fri.

For mens for eksempel Arsenal hentet tilbake sine engelske landslagsspillere for de siste treningskampene i uken som var, har Guardiola innvilget sine EM-spillende menn mer fri.

Derfor var det et fortsatt redusert City-mannskap som lørdag slo Manchester United i Community Shield-finalen. Der gjennomskuet Haaland United-målvaktens spesielle triks:

Og de vil fortsatt måtte fase inn en rekke spillere i de første ukene av sesongen.

– Det hviler et ekstra ansvar på Erling og de andre etablerte i sesongstarten. Det tror jeg han er veldig klar for, mener Solbakken.

For det bare å brette opp ermene for det som blir en maratonsesong av de sjeldne for Haaland og kompani.

Hvis den nye klubb-VM-turneringen til Fifa blir gjennomført som planlagt neste sommer, vil Haaland og Bobbs sesong ha vart fra 15. juli 2024 og helt til 13. juli 2025 – om City går helt til finalen.

Potensielt 364 dager fra en ferie til en annen der, altså.

– Det blir en lang sesong nok en gang, og slik kommer det til å være så lenge jeg kan tenke meg, sa Haaland i New York.

Forventningene er heller ikke mindre før de sesongåpner borte mot Chelsea søndag 18. august klokken 17.30:

Vil du lese mer om fotball? I VGs store magasin om engelsk fotball kårer vi de 100 beste spillerne i Premier League. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article