Lena Sløgedal Paulsens foreldre krever flere millioner av Andersen

1 week ago 11



Lena Sløgedal Paulsens foreldre krever 6,3 millioner av drapsdømte Jan Helge Andersen. Kravet kommer ifølge Nettavisen på et rettsmøte i Sandnes torsdag.

Dommen i Baneheia-saken ble avsagt ved opplesning av dommer Tor Christian Carlsen i tinghuset i Sandnes i sommer. Nå er kravet om erstatning klart fra Lena Sløgedal Paulsens foreldre. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB / POOL

Rettsmøtet holdes ifølge avisen i forlengelsen av dommen fra i sommer, der Jan Helge Andersen ble dømt til to års fengsel for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia-saken.

Han er dermed dømt for å ha drept både henne og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Til sammen er han dømt til 21 års fengsel, som er maksimum.

Andersen har hele tiden nektet for å ha drept Lena og har anket denne dommen. En ny rettssak skal gå i Gulating lagmannsrett i Bergen, trolig på våren i 2025.

Hoveddelen av kravet gjelder tapt arbeidsfortjeneste og såkalt menerstatning. Dette kommer i tillegg til oppreisningserstatningen de to ble tilkjent i tingretten. De fikk da til sammen 1,3 millioner kroner.

Read Entire Article