Legestudenter fra Gaza får komme til Norge likevel

1 month ago 26



Kvinnene Manar og Farah foran Al Azhar-universitetet, sammen med medstudenter. Manar (t.h.) og Farah (t.v.) har fått opptak til utveksling på UiO. VG vet ikke om de er blant dem som har fått avslag fra UDI. Foto: Privat

De ti legestudentene fikk plass på universitetet i Oslo. Først ble de nektet innreise til Norge fra UDI, men nå har regjeringen grepet inn.

fredag 2. august kl. 07:53

– Mangelen på helsepersonell vil gjøre et hardt rammet helsevesen enda mindre i stand til å håndtere en allerede stor humanitær katastrofe, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding:

– Derfor har regjeringen bestemt at ti medisinstudenter nå får komme til Norge for å gjennomføre et utvekslingsopphold ved Universitetet i Oslo.

Regjeringen instruerer dermed UDI til å gjøre om visum-avslaget. NRK meldte dette først.

Bilde av StatsministerStatsminister

Jonas Gahr Støre

Det medisinske fakultet på UiO har tidligere sagt at de er klare for å ta imot de ti medisinstudenter fra det krigsherjede Gaza.

På den lille stripen med land, har krig og sykdommer skapt et enormt behov for helsetjenester og medisinsk personell.

Det var Klassekampen som først omtalte at de ti medisin-studentene ble nektet innreise.

UDI begrunnet det opprinnelige avslaget for ni av studentene slik:

– Den nåværende situasjonen i Gaza svekker sannsynligheten for at søkere derfra kan returnere tilbake til hjemlandet etter endt studium i Norge, skrev Karl Erik Sjøholt, direktør for Opphold i UDI, i en e-post til VG.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article