Lærerne må få tid og tillit

1 month ago 22



Publisert: 23.07.2024 07:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I et innlegg fredag 28. juli var jeg kritisk til mer bruk av fysisk inngripen i skolen, men reaksjonene tyder på at mange mener det er lurt.

Alle ønsker et trygt læringsmiljø, og kanskje aller mest kunnskapsministeren. Min bekymring er flere regler for å løse komplekse utfordringer. Lovverket i dag sikrer et trygt skolemiljø, men lærerne må få tid og tillit til å utføre jobben. Det er vanskelig i en hverdag med en rekke roller utover læreroppgaven. Det siste de trenger, er å bli pålagt ytterligere arbeid ved å håndheve mer rigid lovverk.

Det er også paradoksalt at man prøver å begrense fysisk inngripen i psykisk helsevern, men skal innføre mer av det i skolen. Basert på de negative reaksjonene de siste ukene, er det ting som tyder på at pendelen har svingt langt i retning av at løsningen er å stramme til.

Det vi ser nå, er et kappløp mellom de politiske fløyene om hvem som er hardest i klypa. Populisme og symbolpolitikk må holdes unna skolen.

Andreas Arnø

Spesialpedagog, foretaket Trygg av natur

Read Entire Article