Kriserammede LSK Kvinner vant igjen på eget gress – Kyvåg matchvinner mot Røa

1 week ago 10



7. september 2024 kl. 16:06

Vålerenga slapp med skrekken i mesterligakvalifiseringen – vendte til seier med ti spillere

Et rødt kort før pause bidro til at Vålerenga fikk det tøft mot Farul Constanta i kvaliken til kvinnenes mesterliga lørdag, men de snudde likevel til 3-1-seier.

I sterk sidevind i Romania gikk det aller meste galt for det norske laget de første 45. Snaue kvarteret var spilt da Antonia Bratu stusset ballen i retning mål fra 16 meter, og et vindkast bidro til å sende den i bue over Tove Enblom og inn i nettet.

– Dette er sjokkerende og veldig uventet. Det tar Enblom fullstendig på halvdistanse, sa fotballekspert Carl-Erik Torp på VGs sending.

Vondt ble til verre da Selma Pettersen ble sendt av banen kvarteret senere. Pettersen mistet ballen i bakerste ledd, før hun felte Carolina Tabur i forsøket på å gjenvinne den.

Men med én spiller mindre slo gjestene tilbake før hvilen. Inne i overtiden pirket Elise Thorsnes ballen på akrobatisk vis via tverrliggeren og over streken til 1-1.

Like etter hvilen kom også 2-1. Fra 18 meter curlet Janni Thomsen ballen på vakkert vis inn i mål, før Karina Sævik fastsatte resultatet til 3-1 drøye ti minutter før slutt.

Dermed er Vålerenga klart for et avgjørende dobbeltoppgjør før gruppespillet i Mesterligaen. Hvem de møter der trekkes på mandag. (NTB)

 Vålerenga - LSK kvinner (1-0)

Foto: Terje Pedersen / NTB
Read Entire Article