Kommentar til dagsordenen i bystyret 21. mai

6 hours ago 2



I et tidligere leserinnlegg ber jeg dere politikere se på fakta når det gjelder Rosseland skole når saken skal tas opp i bystyret 21. mai, og når jeg leser dagsordenen, får jeg lyst til å kommentere.

5. mars vedtok bystyret med én stemmes overvekt å legge ned Rosseland skole. 21. mai skal bystyret behandle et innbyggerforslag om å omgjøre vedtaket. Foto: Jacob J. Buchard

Her står det at fordeler veier opp mot ulempene. Disse er nevnt, mine kommentarer i parentes.

Fordeler: - Store skoler, bedre forutsetninger (her finnes det lite forskning) - Rekruttering av lærerkompetanse (lærere er helt utslitt fra før og mange vil helst jobbe på små skoler) - Frigjør kapasitet i støttesystemet og økonomiske ressurser. - Kommunedirektøren har vurdert at barn med særskilte behov vil ha forutsetninger til et godt tilbud (har kommunedirektøren kompetanse innen feltet?).

Ulemper: - Læring og trivsel (i størreklasser kan det bli mer uro mm.) - Skolene som sosiale arenaer i nærmiljø. - Levekår og sosioøkonomiske forhold. (Stor skole passer ikke for alle, mange vil slite og mange foreldre må møte senere på jobb, så de går glipp av lønn mm.) - Klima og miljø konsekvenser. (Økt trafikk, forbedring av veier og bygging av bussholdeplasser) - Økonomi (her er det mye som ikke er tatt med i utregningen) - Bygningsmessige forhold (Tunballen må oppgraderes, og med utviklingen i Songdalen frykter jeg den må oppgraderes mer enn anslått og det må bygges noe på tomta til Rosseland = dyrt) - Vennskap og relasjoner (det blir vanskelig å holde kontakt med venner som bor langt unna, økt bruk av internett, og i følge politiet er det på internett kriminalitet er på sitt verste) - Nærhet til skolen (det blir sagt 5 km, men for mange er det opp mot 7,5 km) - Trafikksikkerhet (barna blir nødt til å gå av og på bussen ved en vei med høy fartsgrense, det blir mange biler i hjertesonen på Tunballen mm.) - Fritid (barn vil få mindre fritid pga lang reisevei) - Læringsutbytte og medvirkning (elevmedvirkning og samarbeid med foreldre kan bli vanskeligere)

Og dere mener fordelene veier opp?

Det dere ikke har tatt med i betraktningen, er oppdeling av nærmiljø, der barn vil velge å gå på Nygård eller Hellemyr istedenfor Tunballen, for dette er nærmere, og som følgelig vil rasere fritidsaktiviteter i Songdalen som allerede sliter med rekruttering og senere vil gå utover elevtall på SUS.

Utregningen deres på skolekyss – 0,4 mill. i året, her er det ikke tatt med forbedring av veiene, nye bussholdeplasser mm. For det er et annet budsjett men fortsatt fra kommunens lomme.

Dere sier det er ingen negativ konsekvens for klima? Det stiller jeg spørsmål til når foreldre blir nødt å kjøre barn til SFO kontra når de kan gå selv + riving og utbygging av noe nytt på Rosseland-tomta. Dere sier 12 boliger i 10-årsperioden. Men det skal bygges nærmere 300 boenheter på tomta ved siden av Rosseland nå til høsten.

Jeg kan kommentere på mer men jeg kan bare skrive så mange ord i et leserinnlegg.

Read Entire Article