Køkaos - flere har ventet over en time

1 month ago 29



Øyafestivalen:

Lange køer har preget starten av lørdagens store musikkfestival.

 Yngve Sem Pedersen / TV 2.
STORE FOLKEMENGDER: Det strømmer inn med folk på Øyafestivalen siste dag. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2.

Publisert 10.08.2024 14:42 Sist oppdatert 14 minutter siden

Det strømmer inn med folk som skal få med seg siste dag av Øyafestivalen lørdag, og TV 2s reporter på stedet rapporterer om lange køer. 

Flere av festivalgjestene som TV 2 har snakket med, sier de har ventet over en time for å slippe inn, men stemningen ser ikke ut til å bli dårligere av den grunn. 

– Køen var veldig lang, men den ble veldig kort, veldig fort. Det har gått utrolig kjapt, sier en mann i køen. 

Andre festivalgåere er ikke like fornøyde med at de går glipp av store konserter. 

– Det er kjipt å stå over en time i kø. Skulle se Veronica Maggio, men nå får vi bare ta det neste som kommer, sier festivalgåer Johanne Eriksen. 

 Yngve Sem Pedersen / TV 2
KJIPT: Festivalgåer Johanne Eriksen synes det er kjipt å gå glipp av artisten Veronica Maggio.  Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Kø for å få festivalpass

En annen festivalgjest, som TV 2 har snakket med, omtaler køen som en skandale. 

– Nå var jeg veldig heldig, for jeg var her før klokken 13, så jeg brukte bare en time på køen. Men de som står her nå, står nok i flere timer. Jeg vil betegne det som en skandale, når de setter headlineren til klokken 13 og ikke har laget noen som helst opplegg for å slippe folk inn, sier Nikolas Gaarder. 

PR-sjef for Øya-festivalen, Jonas Prangerød, bekreftet overfor Dagbladet i 13.30-tiden at det var lange køer for de som skal bytte inn lørdagsbillett mot festivalpass.

– De som stør i kø er dem som ikke har fulgt anbefalingen om å bytte inn på forhånd. Det er litt mange som ikke har benyttet seg av den muligheten, sier Prangerød til avisen.

 Yngve Sem Pedersen / TV 2
KØKAOS: PR-sjef for Øyafestialen Jonas Prangerød sier køen inn til området er lengre enn organisasjonen ønsket.  Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Satt inn flere ressurser

PR-sjefen sier at flere ressurser er satt inn for å løse problemet.

– Jeg vet ikke hvor lenge folk måtte ventet, men det er lenger enn vi ønsket. Derfor omdirigerte vi personalressurser, sier Prangerød til TV 2.

Rundt klokken 14.30 ser køen ut til å ha avtatt noe.

– Det ble litt kø i stad, da alle kom på veldig kort tid, tett på første konsert. Den første timen vi hadde åpent var det ikke noen kø, og nå er det tilnærmet normalt igjen, sier Prangerød.

Read Entire Article