Knutsen om de offensive tallene: – Det driter jeg i

1 month ago 22



Til tross for en rekke offensive storsigneringer før sesongen, er det Patrick Berg som er Glimts toppscorer denne sesongen.

 Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt Foto: Carina Johansen / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 13.08.2024 16:27

Se Glimt-Jagiellonia på VG+Sport fra 18.40 tirsdag!

– Vi jobber med å utvikle dette laget og enkeltspillerne. Hvem som scorer målene det driter jeg i, så lenge vi er et lag med et offensivt uttrykk, sier Kjetil Knutsen til VG.

Med seier over polske Jagiellonia tirsdag kveld er Glimt sikret minst en plass i Europa League og nye, store summer inn i klubbkassen. Da venter etter alt å dømme Røde Stjerne i playoff til Champions League.

Slik gikk det i den første kampen:

Penger som ble brukt også før denne sesongen på å hente flere offensive spillere. Uten at det nødvendigvis har slått helt til.

  • August Mikkelsen ble hentet fra Hammarby for over 30 millioner.
  • Håkon Evjen kom fra Brøndby for litt i underkant av samme sum.
  • Jens Petter Hauge ble hentet på lån fra Eintrach Frankfurt, med opsjon på kjøp.
  • I tillegg har Kasper Høgh blitt frisk fra skaden han kom med etter overgangen fra Stabæk. Han har scoret bra med mål de kampene han har spilt.

Tallene, vel, de ser slik ut:

Etter at Albert Grønbæk dro til fransk fotball er det Patrick Berg, sammen med Kasper Høgh, som er toppscorer for Glimt i Eliteserien.

– Kasper har vært lenge ut med en skade og han bygger vi gradvis opp. Så er det er vi er nå. Det er også veldig bra at Patrick begynner å levere enormt med scoringer fra en sentral posisjon, sier Kjetil Knutsen.

VG møtte Jens Petter Hauge på Aspmyra dagen før returoppgjøret mot polakkene. Han sier han kommer til å vise seg mer frem.

– Jeg føler at periodevis har det vært opp mot det man kan forvente. Så har jeg mye å gå på som mange andre. Det handler om å få kroppen på lag og å få den kontinuiten man trenger. Jeg er sikker på at det kommer til å løsne veldig, sier Hauge.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Hva gjenstår for at du skal levere på et nivå slik vi husker fra sist du var i Glimt?

– Det er å få kroppen på lag og få gode treningsuker. Ikke å få de avbrekkene hele tiden som gjør at du så vidt overlever 90 minutter og så må du ha to dager på krykker nærmest for å bli klar til neste. Det handler om å få overskuddet, sier Hauge.

Enn så lenge mener 24-åringen at det handler om belastning. Han kom fra en hverdag med lite spilletid, samtidig som han peker på at Glimt har høyere intensitet enn de aller fleste.

– Det er frustrerende, for ikke er du skadet, men du er heller ikke hundre prosent fit. Så vi må være forsiktig, for jeg har ikke lyst til å ryke på den der du får 6–8 uker. Da er det ikke så store marginer igjen, sier Hauge.

Kaptein, og toppscorer, Patrick Berg ser ikke veldig mørkt på manglende scoringer fra de offensive spillerne.

– Kasper har slitt en del med skader, men har et veldig bra målsnitt. Så har vi hatt en del skadeproblemer som gjør at ingen fronttreer har spilt fast gjennom sesongen. Men det er bare hyggelig at jeg også kan bidra med litt mål, sier Berg.

PS. Av offensive spillere er Runar Espejord tilbake i troppen til Glimt tirsdag. For første gang siden han skadet seg mot Malmö i treningskamp i februar.

Read Entire Article