Klappjakt etter C. Gambinos drapsmenn

3 weeks ago 20



Over et døgn har gått siden den svenske rapperen ble skutt i et parkeringshus i Göteborg.

Det er flere kulehull i en glassdør i parkeringshuset der C. Gambino tirsdag ble skutt. Foto: Bjorn Larsson Rosvall/TT / Reuters / NTB
  • Bilde av Vilde Elgaaen
torsdag 6. juni kl. 12:21

Kortversjonen

  • Den svenske rapperen C. Gambino ble skutt i et parkeringshus i Göteborg.
  • Politiet har foreløpig ingen formelt mistenkte, men utforsker gjengmiljøteorier.
  • Offeret, 26 år gamle C. Gambino, døde etter å ha blitt skutt blant annet i brystet og armen.
  • Det er bekymring for mulige hevnaksjoner den kommende tiden.

Fortsatt er ingen formelt mistenkt for ugjerningen.

– En av teoriene er at dette er en del av Göteborgs gjengmiljø. Men vi jobber bredt, som vi pleier å si. Vi følger opp alle spor, alle teorier, og bygger nye hypoteser, sier lokalpolitiområdesjef Daniel Norlander til Göteborgs-Posten.

Han vil overfor avisen ikke gå nærmere inn på hvilke konflikter det kan være snakk om.

– Vi jakter dem som er interessante personer som beveger seg i dette miljøet. Vi vet hvem som er gjengkriminelle på Hisingen. Det er 300 personer, og vi har oversikt over alle, sier Norlander.

Politiet tror den eller de som avfyrte de dødelige skuddene mot den 26 år gamle artisten C. Gambino ventet på ham i parkeringshuset på Hisingen i Göteborg tirsdag kveld.

Han bodde i nærheten, og politiet mistenker gjerningspersonene skjøt ham da han skulle ut av parkeringshuset.

C. Gambino<-C. Gambino

Den maskerte artisten da han fikk Grammis for hiphop i mai

Klokken var 22.40 da politiet fikk telefoner om skuddløsning. De rykket ut og fant minutter senere 26-åringen skutt i brystet og armen, men fortsatt i live.

På bakken ved siden av ham lå telefonen – i en pågående samtale med nødetatene, skriver Expressen.

Rapperen ble truffet med minst to skudd, ifølge politiet. Han ble kjørt til sykehus med ambulanse, men døde en drøy time senere, skriver avisen.

Dette må du vite om C. Gambino

C. Gambino har siden begynnelsen av karrieren holdt sin identitet hemmelig, og har brukt maske i sitt artistvirke.

C. Gambino har i dag rett under en million månedlige lyttere på Spotify. Han gjorde sin debut i 2019 med singelen «Rebell».

I 2024 droppet han albumet «In Memory Of Some Stand Up Guys», der hitsinglene «G63» og «Automatic» fikk plass. Begge låtene lå på VG-lista i 2023, i henholdsvis ti og seks uker. Hans topplassering var en 6. plass.

I mai vant han den svenske musikkprisen Grammis for Årets hiphop. For under en uke siden slapp han singelen «Sista Gång», som allerede har over 700.000 avspillinger på Spotify.

Politiet har søkt etter en sølvfarget Volvo V70 i forbindelse med skytingen. Bilen var i parkeringshuset da skytingen fant sted, har politiet tidligere opplyst. Det er også innhentet videovervåking.

Ifølge Aftonbladets opplysninger fortalte C. Gambino selv om en lysfarget bil som forlot stedet da han snakket med nødetatene.

Les også: C. Gambino skutt og drept i Göteborg

To kritiske uker

At ingen så langt er pågrepet for drapet, skaper bekymring for politiet. Frykten er at alvorlige lovbrudd kan utløse hevnaksjoner.

– Innenfor to uker etter et grovt voldstilfelle finnes det en økt risiko for nye voldstilfeller i dette miljøet. Så nå er det viktig for oss å jobbe i to spor. Det ene er å forsøke å løse saken, og også å forsøke å passe på at det ikke skjer nye lovbrudd, sier Norlander til Göteborgs-Posten.

Politiet på plass utenfor parkeringshuset tirsdag kveld. Foto: Adam Ihse / TT / NTB
Read Entire Article